Storkamp skaber debat i tysk fodbold

Rudi Völler kritiserer valget af Holland som testmodstander, men Bierhoff svarer igen.

VM-kvalifikation

Den tidligere tyske landsholdsangriber Rudi Völler, der i dag er sportsdirektør hos Bayer Leverkusen, kritiserer heftigt, at det nuværende tyske landshold skal spille landskamp mod Holland i næste uge.

»Det gælder også i fodbold: Nok er nok«, skriver Völler i en kommentar i fodboldbladet Kicker.

Völler kritiserer ikke, at Tyskland skal spille testkamp på onsdag, men han forstår ikke, hvorfor Holland skal være modstanderen.

De bedste skal med »Det behøver ikke altid være Holland. Nogle gange kan vi også møde modstandere, hvor det giver vores landstræner muligheden for at prøve spillere af, som ikke bliver benyttet så meget«, lyder det fra Völler.

Det tyske hold til prestigekampen udtages først fredag, men Völler regner med, at landstræner Joachim Löw udtager sine bedste spillere, som hovedsageligt spiller i de største klubber i Tyskland.

Topspillerne kunne godt bruge lidt hvile eller knap så intensive kampe, som den mod Holland formentlig bliver, mener Völler.

Stærke modstandere er vigtige

Men landsholdets manager, Oliver Bierhoff, er ikke enig med kritikken.

»For den videre udvikling af vores hold er det enormt vigtigt, at vi foruden kvalifikations- og slutrundekampene måler os med stærke modstandere«, siger Bierhoff i en pressemeddelelse fra fodboldforbundet DFB.

Opgøret spilles i Amsterdam.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce