3-0. Slovakiets store stjerne, Marek Hamsik, gad bestemt ikke se på den tjekkiske jubel.
Foto: Petr David Josek/AP

3-0. Slovakiets store stjerne, Marek Hamsik, gad bestemt ikke se på den tjekkiske jubel.

VM-kvalifikation

Tjekkiet sikrer sig håneretten og er klar til sej trekamp

Bulgarien tabte på hjemmebane i VM-test.

VM-kvalifikation

Der er endnu fire måneder til det danske fodboldlandsholds VM-møde med Tjekkiet i Prag, men dømt ud fra tjekkernes evne til at finde vejen til nettet i testkampen mod Slovakiet, så er der god grund til pessimisme hos landstræner Morten Olsen.

Tjekkerne slog nemlig naboerne 3-0 i prestigeduellen, der bedst kan sammenlignes med danske opgør mod Sverige eller Norge.

David Lafata sørgede med sine første landskampsmål i over to år for 2-0 efter bare syv minutter, mens debutanten Borek Dockal lukkede og slukkede små 20 minutter før tid.

Danmark møder Tjekkiet 22. marts og fire dage senere hedder modstanderen Bulgarien.

Sej trekamp
Bulgarerne tabte onsdag på hjemmebane med 1-0 til Ukraine, der havde Shakhtar Donetsk-spilleren Oleksandr Kucher i en sjælden matchvinderrolle.

Taber Danmark kampene til Tjekkiet og Bulgarien, så vil der med fem kampe igen være mindst seks point op til den andenplads i VM-gruppe B, der giver adgang til to playoffkampe om retten til at deltage i slutrunden i Brasilien i 2014.

Landstræner Morten Olsen fortalte i et interview med Politiken, at det bliver en sej trekamp med tjekkerne og bulgarerne i 2013.

»Italien afgiver næppe førstepladsen. Og derfor kan det blive som toer og via playoffkampe, at vi skal kvalificere os«.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce