Mål. Bendtner nettede for 22. gang i landsholdskarrieren.
Foto: LARS POULSEN

Mål. Bendtner nettede for 22. gang i landsholdskarrieren.

VM-kvalifikation

Debutantorgie afrunder et elendigt år for landsholdet

Nicklas Bendtner sørgede for dansk føring i 1-1-kamp mod Tyrkiet.

VM-kvalifikation

I landstræner Morten Olsens 136. match i spidsen for det danske fodboldlandshold blev debutant nummer 100, 101, 102 og 104 sendt i ilden i testkampen i Istanbul, hvor et kedeligt landsholdsholdsår med kun to sejre i 11 kampe sluttede med et 1-1-opgør mod Tyrkiet.

Casper Sloth (AGF), Kevin Conboy (Nijmegen), Emil Larsen (OB) og 18-årige Viktor Fischer (Ajax) fik deres første minutter i rødt og hvidt, og den unge AGF'er lignede i de første 45 minutter - så blev han taget ud - en spiller, der på sigt kan blande sig i kampen om pladsen ved siden af William Kvist på den centrale midtbane.

FAKTAKampen i tal

Men det var de rutinerede, der trak det store læs for Danmark.

Olsens mandskab, som spillede en solid match uden på nogen måder at være prangende, kom foran på et straffespark i 65. minut. Michael Krohn-Dehli havde taget et skarpt træk inde i straffesparksfeltet, og den tyrkiske forsvarsspiller måtte bruge ufine metoder for at stoppe Celta Vigo-wingen.

Danmarks anfører, Nicklas Bendtner, eksekverede sikkert med et fladt spark midt i målet, men føringen holdt kun en håndfuld minutter. Mevlüt Erdinc fik for meget plads og kunne let udligne efter et hjørnespark.

Første opgave for Olsens mænd i 2013 er en testkamp mod en endnu ikke navngivet modstander 6. februar, mens der i marts står ultravigtige VM-point på spil i kampene mod Tjekkiet og Bulgarien.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce