Kriminelt. Michael Krohn-Dehli blev stoppet med ufine metoder og det udnyttede Nicklas Bendtner til en 1-0-scoring på straffespark.
Foto: LARS POULSEN (arkiv)

Kriminelt. Michael Krohn-Dehli blev stoppet med ufine metoder og det udnyttede Nicklas Bendtner til en 1-0-scoring på straffespark.

VM-kvalifikation

Fodboldredaktøren: En udmærket præstation

Landsholdet havde chancerne til sejr, men må gå i vinterhi med 1-1 i Tyrkiet.

VM-kvalifikation

I november i fjor sluttede fodboldlandsholdet et stort 2011 (syv sejre og kun to nederlag i ti kampe) med en serie på fem vundne kampe på stribe, bl.a. i de to store EM-kvalifikationsopgør i Parken, hvor Norge og Portugal blev slået. De sejre førte til deltagelsen i EM-slutrunden, hvor 1-0-overraskelsen mod Holland var et højdepunkt og 2-3-kampen mod Portugal en af turneringens bedste.

Men resultatmæssigt har Morten Olsens udvalgte spillere været på nedtur i år. Danmark er røget mange pladser ned til nummer 22 på verdensranglisten, tilskueropbakningen har været lunken, og udsigten til VM-deltagelse i Brasilien i 2014 er ikke alt for god efter udbyttet på kun to point i de tre første kvalifikationskampe.

Det var selvfølgelig en slem streg i regningen, at Olsen i aftes måtte se bort fra fire stamspillere med samlet 266 landskampe: Dennis Rommedahl (121), Lars Jacobsen (57), anfører Daniel Agger (53) og William Kvist (35) – foruden bl.a. den langtidsskadede Niki Zimling.

Men ’debutant-holdet’ med fire helt nye A-landsholdsspillere og Nicklas Bendtner som anfører sluttede året af med en udmærket præstation og 1-1 mod Tyrkiet på Galatasarays stadion. Danskerne havde chancerne til en sejr, i så fald den tredje i året med seks nederlag og kun to vundne kampe ud af 11.

Morten Olsen sagde inden kampen, at han ikke var i tvivl om de individuelle kvaliteter hos spillerne, men måske lidt bekymret for, om de hurtigt nok kunne finde sammen som hold. Heldigvis viste det sig, at tyrkerne ikke var skræmmende og spillede ustruktureret og langsomt, så tilskuerne blev utålmodige. Og derfor kunne Olsens mænd hurtigt overtage kommandoen.

Christian Eriksen, Kasper Lorentzen og Nicklas Bendtner fik rigtig gode chancer for a bringe Danmark i spidsen, men skarpheden og præcisionen manglede – som vi har set det i alle efterårets kampe. Bendtner tøvede med at gå imod en fin, lang bold fra Nicolai Stokholm, så han inde i feltet blev blokeret. Han burde have forsøgt at gå frem og flugte med det samme. Bendtner virkede for passiv og sløv i flere situationer.

Men bortset fra det var det danske spil bedre end ventet med et nykonstrueret hold. Det var en fornøjelse at se, hvordan 36-årige Nicolai Stokholm kunne ligge og støbe kuglerne bag fra, både skift til fløjene og hårde bolde direkte fremad banen. Han skabte ro over foretagendet, han så sig for, og han dirigerede.

Han samarbejde med Casper Sloth fungerede fint. Den 20-årige AGF’er udstrålede selvtillid, virkelyst og overskud, og han var med i gode opspil, hvor Daniel Wass kom hurtigt med frem på højrekanten.

FAKTAKampen i tal 1

Backerne, Wass og debutanten Conboy tilbød sig flittigt i offensiven. Men defensivt var Kevin Conboy en risikofaktor. Han havde placeringsvanskeligheder og smed nemme bolde væk. Godt at Simon Kjær virkede stærk i midterforsvaret sammen med den meget koncentrerede og påpasselige Kris Stadsgaard, der læste spillet fornemt og flere gange brød effektivt ind og stjal bolden foran en modstander.

De to teknikere Christian Eriksen og Michael Krohn-Dehli flyttede sig godt rundt på banen og var dygtige til at holde på bolden og pludselig søge fremad til afslutninger. Men de kom ikke afgørende igennem det tyrkiske forsvar i første halvleg, bl.a. forbi Bendtner ikke rykkede nok eller gjorde det på de forkerte tidspunkter.

Debutant nummer tre Emil Larsen kom ind sammen med den erfarne Jakob Poulsen fra anden halvlegs start, hvor OB-wingen startede i venstre side, så Krohn-Dehli blev rykket over i højre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Stephan Andersen brillerede med en fin redning på et hovedstød fra Arda Turan, inden Emil Larsen blev spillet fri af og måtte se målmand Onur Kivrak klare. Det var en kæmpechance. Men det var vigtigt, at Emil Larsen viste initiativ til at tage nogle dybdeløb med front imod mål, hvad der til tider var en mangelvare i det danske spil.

22 i 55 - og Fischer er på vej
Michael Krohn-Dehli fulgte Larsens eksempel og blev inde i feltet fældet til det straffespark, som Nicklas Bendtner sikkert satte ind til 1-0. Hans 22. mål i 55 landskampe. Føringen holdt ikke længe, fordi opdækningen ved et hjørnespark var for slap, og Simon Kjær tøvede med en tackling, så Mevlüt Erdinc kunne udligne.

Overraskende lod Morten Olsen den 18-årige Viktor Fischer komme ind som den fjerde debutant. Han er en fremtidens mand på landsholdet, spår alle. Han fik hverken tid eller plads til at lave ’mirakler’, men man kunne se, at han er en gennembrudsfarlig type, der vil fremad med bolden, tilbyder sig og søger frem til afslutninger.

Hvis han i løbet af de kommende måneder kan få masser af spilletid på klubholdet i Ajax Amsterdam, vil han være i til truppen til testkampen i begyndelsen af februar, generalprøven før de to så afgørende VM-kvalifikationskampe mod Tjekkiet og Bulgarien i slutningen af marts.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce