Arturo Vidal er en af de største profiler på Chiles landshold, der er forsvarende sydamerikansk mester, men kiksede kvalifikationen til VM.
Foto: Luis Hidalgo/AP

Arturo Vidal er en af de største profiler på Chiles landshold, der er forsvarende sydamerikansk mester, men kiksede kvalifikationen til VM.

VM-kvalifikation

Når det ikke betaler sig at klage: Chile vandt protestsag, men kiksede VM-kvalifikation af samme grund

I Chile er de slemt skuffede over at have kikset VM-kvalifikationen - og kan ærgre sig over, at de selv påpegede en fejl, der kostede dem dyrt.

VM-kvalifikation

Det kan ikke altid betale sig at klage.

Sådan kan lektien lyde for det chilenske fodboldforbund efter den kiksede VM-kvalifikation, hvor de sydamerikanske mestre måtte se Peru tage playoff-billetten på bedre målscore i sidste spillerunde.

For peruvianernes ekstrachance er – kan man i bagklogskabens klare lys hævde – ad omveje faktisk kommet i stand via en chilensk klage over Bolivia-spilleren Nelson Cabrera, der tidligere har spillet en landskamp for Paraguay, men endnu ikke havde fået starttilladelse for sit nye land.

Derfor blev 0-0-mødet mellem Bolivia og Chile i september sidste år helt korrekt omstødt til en chilensk skrivebordssejr på 3-0. Men den afgørelse kom så at sige til at danne præcedens, hvilket i sidste ende var en ulempe for chilenerne.

Forinden havde Nelson Cabrera nemlig også været på banen i Bolivias 2-0-gevinst mod Peru, så det blev resultat ligeledes omstødt til en peruviansk sejr på 3-0. Helt efter bogen.

Men hvis Nelson Cabreras papirrod aldrig var blevet opdaget og indberettet af Chile, ville chilenerne godt nok have sluttet med to point færre, men eftersom Peru ville have mistet tre point, ville de være endt forrest af de to lande i den tætte sydamerikanske VM-kvalifikation. Og dermed ville de have stået foran to playoff-kampe mod New Zealand til november.

Vidal stoppede alligvel ikke

I stedet er der rejst tvivl om, hvorvidt det var enden for Chiles gyldne generation. Den tvivl pustede Bayern München-stjernen Arturo Vidal til, da han onsdag skrev en Twitter-tekst, som de flest tolkede som et farvel til landsholdet:

»Tak for alt, knægte, og alle disse år sammen«.

Men nu kommer der nye toner fra den 30-årige midtbaneprofil, hvilket nok glæder mange fodboldfans fra Chile.

»Det er hårdt. Men det er ikke afslutningen på noget. Det er ikke afslutningen på en generation, eller et hold eller vores drømme«, skriver Vidal på Twitter og fortsætter:

»Vi har meget at kæmpe for, meget at give og meget glæde foran os (...) Det er en svær tid, og vi vil se, hvem der er stærkest. Chile er et hold af krigere, og jeg er stolt af at være på holdet. Jeg vil ikke forlade dem«.

Til gengæld har Chiles landstræner, Juan Antonio Pizzi, trukket sig.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce