Der var en masse at juble over i Dublin tirsdag aften, hvor det danske hold efter en hård start forløste et stort potentiale og tog sin VM-billet.
Foto: Lars Poulsen

Der var en masse at juble over i Dublin tirsdag aften, hvor det danske hold efter en hård start forløste et stort potentiale og tog sin VM-billet.

VM-kvalifikation

Analyse: Topkarakterer til Hareide og Eriksen, da VM-holdet bestod den store eksamen

Landstræneren tog de rigtige beslutninger, så Danmark kunne udspille og smadre de irske fightere og gøre sig klar til slutrunden. Spillerne viste stærk karakter og moral, og Christian Eriksen viste, at han bliver en attraktion i Rusland næste sommer.

VM-kvalifikation
FOR ABONNENTER

Man siger, at store trænere træffer store (gode) beslutninger. Åge Hareide valgte i foråret 2016 at spille 3-5-2 med landsholdet, han overtog fra Morten Olsen. Da Danmark af mange var ’dømt ude’ efter de første VM-kvalifikationskampe, besluttede Hareide at ændre til 4-3-3. Det var klogt. I 4-0-kampen mod Polen spillede danskerne norsk med lange, høje bolde og ’brøndbysk’ i en meget aggressiv og dynamisk stil.

Og i aftes bestod Hareide og holdet den store eksamen til topkarakter, da de irske fightere blev nedlagt med 5-1 med en forrygende Christian Eriksen i den store hovedrolle. Og Bendtner som målscorer på straffe til sidst.

Nordmanden ramte rigtigt med systemskiftet, og Polen-kampen gav løfter om noget stort. Der var fem ændringer (to betinget af skader) til den første playoff-kamp mod Irland. Og Åge Hareide overraskede ved at sætte Andreas Christensen ind i stedet for angrebsbacken Peter Ankersen i ’finalen’ mod irerne i Dublin og starte med Yussuf Poulsen på højrekanten.

En mere hovedstødstærk forsvarsspiller, på en uvant plads, og en hurtig angriber. Når Andreas Christensen havde en fod med i 1-1-udligningen, og når Yussuf Poulsen satte det opspil i scene, som førte til 2-1-målet, kunne Hareide klappe sig selv på skulderen. Landstræneren havde valgt rigtigt.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce