Tæt. Hvis Vettel eksempelvis bliver nummer tre i Austin og rivalen Fernando Alonso vinder og dermed scorer 25 point, så står de to kørere helt lige inden sæsonafslutningen i Brasilien om en uge.
Foto: Luca Bruno (arkiv)/AP

Tæt. Hvis Vettel eksempelvis bliver nummer tre i Austin og rivalen Fernando Alonso vinder og dermed scorer 25 point, så står de to kørere helt lige inden sæsonafslutningen i Brasilien om en uge.

Formel 1

Vettel kan blive verdensmester og runde skarpt hjørne samme dag

Søndag kan Formel 1-sporten finde sin verdensmester i Austin i Texas på banen Circuit of the Americas.

Formel 1

Søndagens Formel 1-grand prix i USA afgør, om titlen for tredje år i træk skal ende hos tyske Sebastian Vettel, eller om spanske Fernando Alonso kan holde liv i VM-drømmen inden det sidste løb i Brasilien om en uge.

»Banen ser interessant ud«, siger Sebastian Vettel til nyhedsbureauet Reuters.

»Vi skal sørge for, at vi får det optimale ud af det, for pointene skal hentes søndag«, lyder det fra Vettel, der runder et skarpt hjørne i karrieren i form af sit grand prix-løb nummer 100.

Vettel fører med blot 10 point og skal derfor hente mindst 15 point mere end sin spanske rival på banen Circuit of the Americas, før Red Bull-stjernen er sikker på VM-titlen.

Hvis Vettel eksempelvis vinder sin sjette grand prix-sejr i denne sæson, så skal Alonso mindst slutte som nummer fire for at holde spændingen i live.

»Vi er nødt til at koncentrere os om vores løb, og hvis vi slutter foran Sebastian i de næste to løb, så har vi måske en chance. Det er det, vi koncentrerer os om nu«, siger Alonso.

Svagt punkt
Spanieren har fire gange tidligere været med til at køre om VM-titlen, da der resterede ganske få løb, og den rutine vil han bruge i finalen.

»Jeg tror på det. Vi vil kæmpe til det sidste. Vi er ikke hurtige nok, det er sandt. Og vi er ærlige over for os selv, for det ved vi, og det er vi nødt til at acceptere«.

»Det er et svagt punkt, som vi har med i vores samlede pakke, men vi har også nogle stærke sider, som vi vil forsøge at benytte os af«, pointerer Ferrari-køreren.

Hvis Alonso ikke får et eneste VM-point søndag, så skal Vettel stadig slutte i top-3 for at tage VM-titlen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce