afsked. En tredjeplads har været bedste placering for Michael Schumacher, siden han i 2010 vendte tilbage til den sport, han har domineret som stort.
Foto: Victor Caivano (arkiv)/AP

afsked. En tredjeplads har været bedste placering for Michael Schumacher, siden han i 2010 vendte tilbage til den sport, han har domineret som stort.

Formel 1

Formel 1-kongen er indstillet på en følelsesladet afsked

Det 306. Formel 1-grand prix bliver også det sidste for Michael Schumacher.

Formel 1

Han har prøvet det 305 gange før, men i morgen trækker Michael Schumacher for sidste gang hjelmen over hovedet.

Han har ikke fået forlænget sin kontrakt med McLaren-Mercedes, og derfor stopper den 43-årige tysker karrieren for anden gang.

LÆS ARTIKEL

Og denne gang er Schumacher langt bedre forberedt på, hvad der skal ske.

»Mit farvel bliver nok mindre emotionelt end i 2006, for da kæmpede vi stadig om mesterskabet, og der var langt mere intensitet«, siger Michael Schumacher.

Comeback i 2010
»Men jeg håber, at køre et nogenlunde konkurrencedygtigt løb, og at jeg bliver i stand til at nyde det. Jeg vil selvfølgelig helst kunne sige farvel med et stærkt løb, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at det kommer til at ske«, siger den syvfoldige verdensmester.

LÆS ARTIKEL

Han skabte masser af omtale, da han i slutningen af 2009 efter tre års pause meddelte, at han igen stillede op i Formel 1.

Denne gang blev det dog med knap så stor succes som tidligere, idet det endnu ikke er lykkedes ham at vinde et grandprix i en Mercedes-racer.

Nummer tre i Valencia

Han kom tættest på i juni i år i Valencia, hvor han sluttede på tredjepladsen i Det Europæiske Grand Prix.

Michael Schumacher er den Formel 1-pilot, der har kørt næstflest grandprix-løb. Rubens Barrichello nåede op på 322 løb, inden han stoppede karrieren i 2011.

Til gengæld er tyskeren den klart mest vindende kører nogensinde med 91 sejre. Det er næste dobbelt så mange som Alain Prost, der vandt 51 løb.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce