protest. Sebastian Vettel (forrest) overhaler Nico Rosberg under dramaet i Brasilien.
Foto: Ricardo Mazalan (arkiv)/AP

protest. Sebastian Vettel (forrest) overhaler Nico Rosberg under dramaet i Brasilien.

Formel 1

Ferrari vil fjerne Vettels VM-titel på skrivebordet

Ferrari har officielt klaget over en Sebastian Vettel-overhaling ved det brasilianske grand prix.

Formel 1

Dramaet vil ikke stoppe i Formel 1, selv om Sebastian Vettel i søndagens brasilianske grand prix sikrede sig verdensmesterskabet for tredje år i træk i sæsonens sidste løb.

Ferrari, der måtte se spanieren Fernano Alonso slutte som toer i VM-stillingen blot tre point efter tyskeren, har nemlig officielt indgivet en klage til den internationale motorsportsunion (FIA) mod en af Vettels overhalinger i løbet.

Læs også

Det bekræfter Ferrari på sin Twitter-profil, efter at både britiske og italienske medier har skrevet om Ferraris mulige protest i løbet af torsdagen.

Klager over overhaling
Ferrari har kigget på optagelser, der er lagt på videotjenesten YouTube, hvor man angiveligt ser Vettel overhale Toro Rossos Jean-Eric Vergne i en gul flagzone - altså i et område på banen, hvor der ikke må overhales.

Læs også

At overhale under et gult flag straffes normalt under selve løbet. Køreren, som har lavet den ulovlige overhaling, skal en tur gennem pitten. Derved mister han værdifuld tid.

Når den forbudte overhaling ikke opdages under selve løbet, så kan der ifølge reglerne gives en straf på 20 sekunder efterfølgende, har The Daily Mail skrevet tidligere torsdag.

Kan koste VM-titlen

Vettel sluttede som nummer seks i Brasilien, men med en tidsstraf på 20 sekunder ville tyskeren ryge ned på en ottendeplads, og så ville Alonso være verdensmester. Spanieren sluttede som toer i Brasilien.

Læs også

Næsten samtidig med at Ferrari meldte ud om teamets officielle protest, skrev autosport.com, at FIA ikke har set Vettel gøre noget forkert i den omtalte overhaling.

FIA har ifølge autosport.com vurderet, at det gule flag var ophævet, da Vettel overhalede.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce