Kevin Magnussen leverede lørdag en stærk præstation i sin Haas-racer på Hockenheim i Tyskland. Der er måske point at hente søndag.
Foto: Jens Meyer/AP

Kevin Magnussen leverede lørdag en stærk præstation i sin Haas-racer på Hockenheim i Tyskland. Der er måske point at hente søndag.

Formel 1

Klasse: Kevin Magnussen starter søndag som nr. 5

Danskeren og hans teamkollega leverede overbevisende præstation før det tyske formel 1-grandprix.

Formel 1

Kevin Magnussen leverede en stærk præstation i kvalifikationen til søndagens formel 1-grandprix.

På Hockenheim-banen i Tyskland blev den danske Haas-kører nr. 5, hvilket dermed også er hans startposition søndag.

Hans bedste tid lød på 1 minut og 12,200 sekunder. Det var 0,988 sekunder langsommere end Ferraris Sebastian Vettel, som var bedste mand i kvalifikationen.

Han sikrede sig poleposition foran Valtteri Bottas (Mercedes) og Kimi Räikkönen (Ferrari).

Magnussens teamkollega Romain Grosjean var også godt kørende. Han var lidt langsommere end danskeren, men blev sekser i kvalifikationen.

Hamilton fik gearproblemer

Nummer to i VM-stillingen, Mercedes-køreren Lewis Hamilton, ligger til at starte på 14.-pladsen i søndagens grandprix. Gearproblemer tvang ham til at udgå i Q2.

Daniel Ricciardo fra Red Bull kommer til at starte sidst i løbet søndag. Det skyldes, at australieren forud for træningen fredag fik skiftet dele i sin motor og derfor må indkassere en straf.

De fleste af kørerne fik spoleret sidste træning forud for kvalifikationen. Magnussen var en af de 11 kørere, der ikke kom på tidstavlen.

Danskeren jagter flere point til den samlede VM-stilling, hvor han ligger på niendepladsen med 39 point.

Romain Grosjean er på 15.-pladsen med 12 point.

Ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce