Etter. Med sejren i Dubai stadfæstede nordireren sin position på toppen af verdensranglisten.
Foto: Stephen Hindley/AP

Etter. Med sejren i Dubai stadfæstede nordireren sin position på toppen af verdensranglisten.

Golf

Selv ikke en banerekord kunne forhindre prestigesejr til verdens bedste

Med fem birdier på de sidste fem huller sikrede Rory McIlroy sig DP World Tour Championship i Dubai.

Golf

Rory McIlroy kunne ikke have ønsket sig en bedre afslutning på Europa Tourens 2012-sæson, end den han fik på Jumeirah Golf Estates i Dubai.

Ikke alene fik han søndag overrakt trofæet som årets mest vindende golfspiller på Europa Touren.

Han vandt samtidig også sæsonfinalen DP World Tour Championship med et forspring på to slag og nappede dermed også lige en præmiecheck på 1,04 million euro (knap 7,8 millioner kroner).

LÆS OGSÅ

Alle havde på forhånd ventet, at søndagen ville byde på en spændende duel mellem verdens nummer et og to, McIlroy og Luke Donald.

Fænomenal runde

De to lå helt lige og førte med tre slag inden sidstedagen, men i løbet af dagen faldt Donald tilbage, og så ville Justin Rose pludselig også lege med.

Med en helt fænomenal runde i 62 slag - ny banerekord - pressede han McIlroy, der skulle finde en birdie på de sidste tre huller for at nå op på siden af den engelske opkomling.

Det lykkedes på 16. hul, og da han gentog bedriften hullet efter, var han alene i spidsen af turneringen.

Som om det ikke skulle være nok, satte han endda ekstra trumf på ved at lave sin femte birdies i træk på 18. og sidste hul.

Olesen på vej i top-50 For danskerne sluttede turneringen og sæsonen også på godkendt vis. Alle tre gik banen i tre slag under par og sørgede dermed for nogenlunde status quo.

Anders Hansen og Thorbjørn Olesen sluttede på en delt 21.-plads, mens Søren Kjeldsen endte ét slag og fem placeringer dårligere.

For Olesen betyder det resultatet formentlig, at han rykker op blandt de 50 bedste på verdensranglisten, der får adgang til de store majorturneringer.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce