Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Vinder. Thorbjørn Olesen snuppede den endnu unge karrieres fjerde sejr på European Tour.
Foto: Bernd Thissen/picture-alliance (arkiv(/AP

Vinder. Thorbjørn Olesen snuppede den endnu unge karrieres fjerde sejr på European Tour.

Golf
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Årets Fund anno 2012 vinder kæmpeturnering og 8 millioner

Thorbjørn Olesen svingede køllerne til perfektion denne weekend i Tyrkiet og scorede den hidtil største danske pengepræmie i golfsporten.

Golf
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det seneste halve år har været lige til glemmebogen for golfspilleren Thorbjørn Olesen.

I stribevis af turneringer siden andenpladsen i BMW International Open i Tyskland har OL-deltageren ikke været skarp nok til at klare cuttet, og spillet har generelt haltet for Olesen, som Politiken for fire år siden kårede som Årets Fund i dansk idræt.

Dengang havde den nu 26-årige fra Furesø lige slået igennem på European Tour med sin sejr i Sicilian Open samt scoret yderligere 6 top-10-placeringer i det omrejsende europæisk golfcirkus.

Her kulminerede karrieren foreløbigt denne søndag med prestigegevinsten i Turkish Airlines Open i Antalya.

Turneringen i den for mange danskere så velkendte tyrkiske middelhavsby er den fjerde, Olsen vinder på European Tour, og en af de største overhovedet i kalenderen. Den kaster en svimlende præmiesum på 1.065.388 euro - lige knap 8 millioner kroner af sig.

Kun overgået af Kessler

Det er rekord for en dansk golfspiller, og ser man bort fra bokseren Mikkel Kesslers angivelige indtægt på 20-25 millioner i forbindelse med storkampen mod Joe Calzaghe i 2007 og tennisspilleren Caroline Wozniackis trøstepræmie for den tabte US Open-finale i 2014 (8,21 mio. kr.), er Olesens præmiecheck den største, der nogensinde er udstedt til en dansk idrætsudøver.

Rekord var det også, da Thorbjørn Olesen brændte banen i Antalya af på 2. runde med en sensationel 62'er. Det kastede en føring på seks slag af sig, hvilket var nok til at holde rivalerne fra døren på sidste runde, hvor Olesens føring skrumpede til bare et slag, men trods to bogeys kom han alligevel til klubhuset - og undervejs få centimeter fra en hole-in-one på 15. hul - i 69 slag.

Sejren kom i hus med en score på 264 slag mod englænderen David Horsey og kinesiske Haotong Lis 267 slag.

Champagnen blev indtaget i selskab med flere af de øvrige danske deltagere udenfor green ved 18. hul.

»De seneste 3-4 måneder har jeg været elendigt kørende og spillet været dårligt, og når man så lige pludselig spiller med om sejren og sågar fører med stor margin, så er det svært, fordi man gennem længere tid ikke har spillet godt«, forklarer Thorbjørn Olesen til European Tour.

»Jeg følte mig faktisk ikke så godt tilpas mod slutningen, men jeg kom heldigvis igennem de sidste fire huller«, lyder det fra den lettede dansker med den tunge tegnebog.

Med sejren i Turkish Airlines Open skal Thorbjørn Olesen i den kommende uge deltage i den anden af de i alt tre turneringer, der indgår i tourens sæsonfinaleserie. Ved Nedbank Golf Challenge i Sun City i Sydafrika er den samlede præmiesum på ny 52,5 millioner kroner, mens der ved afslutningen i Dubais World Tour Championship er 60 millioner på højkant og 10 millioner til vinderen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden