Nedtælling. Sophie Bloch-Sørensen og resten af træner Jan Pytlicks mandskab møder Sverige igen om ni dage ved EM, hvor der også er kampe mod Makedonien og Frankrig på programmet.
Foto: Marit Hommedal/AP

Nedtælling. Sophie Bloch-Sørensen og resten af træner Jan Pytlicks mandskab møder Sverige igen om ni dage ved EM, hvor der også er kampe mod Makedonien og Frankrig på programmet.

Håndbold

EM-håb vinder rodet generalprøve

Danmark slutter Møbelringen Cup i Norge med en sejr på 31-25 over Sverige efter en kamp uden intensitet.

Håndbold

Nogen stor håndboldoplevelse blev det ikke, da Danmarks håndboldkvinder besejrede Sverige 31-25 i sin sidste kamp ved firenationersturneringen Møbelringen Cup i Bergen.

Hverken svenskerne eller danskerne var nemlig helt på toppen. Det kan enten skyldes, at det var den tredje kamp på tre dage for begge mandskaber, men det har sikkert også ligget i baghovedet, at de to hold mødes igen ved EM i Serbien om to uger.

Måske derfor blev der skruet ned for blusset og holdt igen med de taktisk finurligheder. I stedet brugte trænerne testkampen til at prøve nogle af de spillere af, der ligger på vippen til EM-truppen.

Ujævnt og rodet
Det gav en rodet og ujævn kamp, og det betød, at Danmark på trods af en halvskidt indsats i første halvleg alligevel gik til pause foran 15-14.

Svenskerne er i gang med et generationsskifte og ser ud til at være enormt afhængige af playmakeren Isabelle Gullden.

Det så man, når landstræner Jan Pytlick i perioder valgte at mandsopdækkede Viborg-spilleren. Så rykkede Danmark fra, specielt i anden halvleg, hvor svenskerne virkede slidte.

Truppen kommer tirsdag
Derfor endte det også med en ret sikker sejr til danskerne i den sidste generalprøve, inden Pytlick udtager sin EM-trup på tirsdag.

Inden da skal han have afklaret, om Pernille Larsen og Louise Burgaard er i stand til at spille en hel EM-turnering. Begge sad over lørdag og søndag med skader, som skal efterses.

Netop Sverige og Danmark indleder EM med et indbyrdes opgør 4. december i den serbiske by Nis.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce