Parter mødes igen for at fordele 19 ishockey-milliarder

Spillerforeningen og NHL-ligaen har holdt møde om den aktuelle lockout, og de mødes igen fredag.

Ishockey

Så længe der er dialog, er der håb om en løsning. Således også for den lockout-blokerede amerikanske ishockeyliga NHL, som har ligget stillet indtil videre i denne sæson.

De stridende parter, spillerforeningen og NHL-ligaen, har holdt møder de seneste tre dage, og fredag sidder de igen over for hinanden ved forhandlingsbordet, hvor emnet er fordelingen af de samlede indtægter på 3,3 milliarder dollar (19,3 milliarder kroner).

»Jeg vil ikke diskutere indholdet af vores forhandlinger. Jeg tror virkelig ikke, at det vil gavne processen«, siger NHL's direktør Gary Bettman.

Og spillerforeningens chef, Donald Fehr, er lige så hemmelighedsfuld om, hvad der foregår bag de lukkede døre.

»Jeg vil ikke give en karakteristik af forhandlingerne ud over at sige, at det altid er bedre, når du mødes, end når du ikke gør«, siger Donald Fehr.

Den tidligere aftale mellem parterne udløb 15. september 2012, og siden har de været uenige om, hvordan den nye skal strikkes sammen.

NHL har tidligere været ramt af tilsvarende kriser. Hele sæsonen 2004-2005 blev aflyst på grund af lignende problemer.

I denne sæson er hele forsæsonen blevet aflyst i september, og den ordinære turnering skulle være påbegyndt 4. oktober. Siden er den blevet udskudt flere gange, og den senest annoncerede dato for start på turneringen er 1. december.

Det hele afhænger dog af, om spillerforeningen kan blive enige med NHL-ligaen om en ny aftale.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce