NHL-forhandlinger kommer ingen vegne

Ingen tegn på fremskridt i forhandlingerne mellem spillere og klubbene i den nordamerikanske ishockeyliga.

Ishockey

Der er fortsat meget lang vej, før verdens bedste ishockeyliga, den nordamerikanske NHL, kan starte sæsonen.

Turneringen, der skulle have startet den 4. oktober, er ramt af en arbejdskonflikt, spillerne er lockoutet, og forhandlingerne mellem spillerne og klubberne er tilsyneladende stadig i hårdknude.

»Vi troede, vi var ganske tæt på hinanden i forhold til at finde frem til en aftale. Men NHL kom tilbage til os og sagde: Nej, vi er meget, meget langt fra en aftale«, siger direktøren for spillerforeningen NHLPA, Donald Fehr ifølge Reuters.

Parterne har forhandlet de seneste fire dage, men noget tyder på, at dialogen endnu ikke har bragt dem nærmere en løsning.

Konflikten handler om, hvor stor en del af omsætningen, der skal gå til spillerne. Klubejerne ønsker at reducere spillernes andel fra de nuværende 57 procent til 50 procent.

»Vi får stadig at vide, at vi skal afgive mere af lønningerne, og at meget værdifulde kontraktrettigheder skal opgives«, siger Donald Fehr.

NHL-direktør Gary Bettman afviser at gå i detaljer om forhandlingerne.

Udvandring
Konflikten, der lørdag har varet i 56 dage, har betydet, at de 326 kampe, der var planlagt indtil 30. november er blevet aflyst.

De seks danske spillere, der optræder i den stærke liga, holder sig i stedet i form i Europa. Frans Nielsen, Mikkel Bødker, Philip Larsen, Lars Eller og Jannik Hansen spiller i finske klubber, mens Peter Regin for nylig afsluttede et kort ophold i Schweiz.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce