NHL-spiller byder kolleger velkommen til Danmark

Colin Greening tør ikke gætte på, hvor mange andre NHL-spillere, der tager turen til dansk ishockey.

Ishockey

Colin Greening var den første NHL-spiller, der brugte lockouten i den nordamerikanske ishockeyliga til at prøve niveauet i AL-Bank Ligaen af.

Og canadieren har bestemt ikke fortrudt, at han sagde ja til et tilbud fra Aalborg Pirates.

»Jeg var lidt i tvivl om, hvordan det ville gå, for jeg har aldrig spillet i Europa før. Men jeg er blevet virkelig godt modtaget på holdet, og de giver mig gode råd om, hvordan spillet foregår herovre«.

»Folk har været helt nede på jorden og har bare behandlet mig som en ven«, siger Greening, der tilsyneladende hurtigt har vænnet sig til en større isflade, end han er vant til.

I fem kampe har han lavet otte point og har dermed allerede har markeret sig som en profil i ligaen.

Han får nu følgeskab af Nashvilles Kevin Klein, der skal spille for Herlev, og Greening anbefaler gerne andre spillere at tage turen til Danmark i jagten på spilletid.

Spørgsmålet er så, hvor mange der vælger at tage springet til et fremmed land og en liga, hvor niveauet trods alt ligger et stykke under, hvad de er vant til.

»Nogle kommer herover for oplevelsens skyld, andre føler måske, at de har brug for at få kamptræning, og andre prioriterer til gengæld familien højere og kan sagtens nøjes med at træne derhjemme«.

»Der er da også spillere, der er kommet til Europa, men som allerede er rejst hjem igen, fordi det ikke lige var dem. Jeg tror, at det kommer meget an på den enkelte spillers situation«, siger Greening.

Han løber fredag aften på dansk is igen, når Aalborg Pirates tager turen sydpå til Esbjerg og EfB Ishockey.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce