Idékassen er tom: Nu er hele NHL-sæsonen i fare

Forhandlingerne mellem NHL og spillerforeningen gør ingen fremskridt, og hele sæsonen er nu truet.

Ishockey

Den hårde arbejdskamp mellem NHL-klubberne på den ene side og spillerne på den anden truer nu med at ødelægge hele sæsonen.

Mere end 300 kampe i den nordamerikanske ishockeyliga er allerede aflyst, og mens vinteren nærmer sig, er der intet, der tyder på, at en løsning er nært forestående.

»Jeg mener, processen er gået i stå lige nu. Vi kommer ikke med flere løsningsforslag, og vi har ikke flere idéer«, siger NHL-vicedirektør Bill Daly i Los Angeles Times.

Striden handler om, hvor stor en del af overskuddet, der skal gå til spillernes løn, og hidtil er det altså ikke lykkedes parterne at nå til enighed.

LÆS OGSÅ

Derfor er spillerne lockoutet og i stimer taget til Europa for at spille for europæiske klubber, mens konflikten står på.

Et flere dage langt møde mellem klubberne og spillerne i forrige uge gav håb om, at en løsning var på vej, men parternes retorik efterfølgende tyder ikke på, at de er kommet til en fælles forståelse.

Der skal være dialog
Ifølge canadiske medier har NHL-chefen Gary Bettman foreslået en to ugers 'køle-af-pause', inden parterne mødes igen.

Spillerforeningen NHLPA vil derimod gerne have tingene løst straks.

»Hvis de ikke vil mødes med os, vil det mindst være tredje gang i de sidste tre måneder, at de lukker dialogen med at sige, at de ikke vil mødes, hvis ikke spillerne siger ja til deres forslag«.

»Hvad fortæller det om deres vilje til at løse det her«, spørger NHLPA's Steve Fehr.

Europa-hockey til discountløn

Flere og flere spillere, der ellers havde besluttet sig for at blive i Nordamerika for at holde formen ved lige, tager nu til europæisk ishockey for at spille for noget, der ligner småpenge i forhold til den sædvanlige løn.

Lørdag får Nashville Predators-backen Kevin Klein således debut for Herlev i den danske ishockeyliga, mens Peter Regin - den sidste danske NHL-spiller uden en midlertidig arbejdsgiver - håber at kunne slutte sig til danskerkolonien i den finske liga.

LÆS OGSÅ

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce