DØMT. Selv om flere af sagerne var forældede, blev Regis de Camaret idømt fængselsstraf.
Foto: AP (arkiv)/AP

DØMT. Selv om flere af sagerne var forældede, blev Regis de Camaret idømt fængselsstraf.

Tennis

Tennistræner dømt for voldtægt af unge piger

Trods opbakning fra Wimbledonfinalist fik 70-årig franskmand otte års fængsel.

Tennis

Tennistræneren for den tidligere franske topspiller Nathalie Tauziat er blevet idømt otte års fængsel for voldtægt og seksuelle overgreb på helt unge tenniselever.

70-årige Regis de Camaret modtog fredag aften dommen ved retten i Lyon, efter at hele 27 tidligere elever gennem en uge har siddet i vidneskranken.

Her har mange af kvinderne fortalt om, hvordan tennistræneren fra 1977 til 1989 udnyttede dem, da de var mellem 10 og 13 år. Ud over voldtægt gik anklagerne også på voldtægtsforsøg og befamling.

Da sagerne ligger flere år tilbage, var de alle med undtagelse af to faldet for forældelsesfristen.

Opbakning fra Wimbledonfinalist

Den tidligere topspiller Nathalie Tauziat, der i 2000 en kort overgang var nummer tre på verdensranglisten og nåede finalen ved Wimbledon, forsvarede dog Regis de Camaret fra vidneskranken.

»Jeg har intet at bebrejde ham«, sagde Tauziat, der også fortalte, at hun ikke troede på sin tidligere doublemakker Isabelle Demongeots påstande om, at tennistræneren skulle have voldtaget hende.

Det har lørdag fået det franske tennisforbund til at reagere. Nathalie Tauziat vil nu miste sin plads i forbundets ledelseskomité.

»Nathalie Tauziats vidneforklaring er meget bekymrende. På mandag vil vi bede hende om at træde tilbage fra vores ledelseskomité«, siger forbundets direktør Gilbert Ysern ifølge Reuters.

ritzau

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce