Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
EP19
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kristian Thulesen Dahl tager valghug til efterretning

Valget til Europa-Parlamentet er blevet et skrækvalg for Dansk Folkeparti, der er gået fra fire til et mandat.

EP19
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er et drøjt hug, Dansk Folkeparti har fået af vælgerne til europaparlamentsvalget. Ifølge valgprognosen er partiet blevet mere end halveret og er gået fra fire mandater til et.

»Vi må tage det til efterretning og kæmpe videre. Det kommer ikke til at få nogle konsekvenser i partiet, siger Kristian Thulesen Dahl efter valgnederlaget og fortsætter:

»Vi står på den politik, vi har, og så må vælgerne jo vælge. Selvfølgeligt føler jeg et medansvar for tilbagegangen. Men jeg ved ikke, om der er noget, vi skulle have gjort anderledes.

Kun at få et enkelt mandat er et skrækscenarie for Dansk Folkeparti. Anders Vistisen krævede længe at blive spidskandidat, men ledelsen i partiet insisterede på, at Peter Kofod skulle have den.

Det har sendt Peter Vistisen ned som nummer to og han ser dermed ikke ud til at komme ind.

Dansk Folkepartis formand tror dog ikke, at Peter Kofod kommer til at forlade sit mandat for at lade sin nære ven, Anders Vistisen, tage pladsen.

» Jeg tror nu nok, at Peter Kofod bliver perioden ud. Han er en, der kæmper kampen. Han er en god dreng«, siger Kristian Thulesen Dahl.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om EP19

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden