En 82-årig amerikaner har netop fået opereret en pilrokke-pig ud af hjertet.
Foto: CANDACE WEST/AP

En 82-årig amerikaner har netop fået opereret en pilrokke-pig ud af hjertet.

Internationalt

Steve Irwin kunne have overlevet pilrokke

Efter at en amerikansk rigmand har overlevet et pilrokkeangreb, mener hans læge, at Australiens Crocodile-Steve også kunne have klaret det.

Internationalt

Da den afdøde krokodillejæger Steve Irwin blev angrebet af en pilrokke, og fik brystkassen gennemboret af dens giftige pig, trak han den ud med det samme.

Men det skulle han ikke have gjort, mener Eugene Costantini. Han har netop opereret en seks centimeter lang pilrokke-pig ud af 82-årige James Bertakis' hjerte.

»Hvis piggen havde fået lov til at blive siddende, havde han måske haft muligheden for at nå hen på et hospital«, siger lægen til avisen The Sydney Morning Herald.

Ulige kamp 44-årige Steve Irwin var i gang med at optage en programserie om havets farligste dyr, da han blev angrebet af pilrokken. Og hans død blev derfor fanget på den filmrulle, der skulle have vist ham snorkle rundt på Great Barrier Reef.

Optagelserne viser, hvordan Steve Irwin trækker piggen ud af brystet efter rokkens angreb, og kort efter mister bevidstheden.

»At piggen blev fjernet gav blodet fra hjertet mulighed for at flyde frit, og jeg tror, det formentlig var, hvad der gjorde det for Steve«, siger Eugene Costantini til The Sydney Morning Herald.

Håber på overlevelse

Så galt gik det heldigvis ikke for James Bertakis, der blev stukket, i det han ville smide pilrokken, der ved et uheld var røget op i hans båd, ud i havet.

Ifølge lægen kunne piggen tages ud af James Bertakis' hjerte 'som en fiskekrog'.

Men den ældre herre måtte i dag have sin milt fjernet på grund af komplikationer efter pig-operationen. Hans tilstand meldes stabil.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce