Blair forlader det britiske underhus efter afstemningen om Irak-krigen.
Foto: SANG TAN/AP

Blair forlader det britiske underhus efter afstemningen om Irak-krigen.

Internationalt

Blair vinder afstemning om Irak-krigen

Oppositionen i Storbritannien fik ikke held til at gennemtvinge en undersøgelse af grundlaget for Irak-krigen. Blair havde flertallet bag sig i Underhuset.

Internationalt

Med skindet på næsen reddede Storbritanniens premierminister, Tony Blair, sig i aften gennem en afstemning i det britiske underhus om Irak-krigen.

Et forslag fra det lille skotske oppositionsparti SNP om en undersøgelse af grundlaget for Irak-krigen blev nedstemt med stemmerne 298 mod 273.

Blair mener ikke, at det er passende at foretage en undersøgelse af grundlaget for krigen, så længe Storbritannien har soldater i Irak.

Mange Labour-medlemmer vender Blair ryggen
»Vi har soldater, der er i kamp. Og vi har en fjende, som leder efter alle tegn på svaghed. Det er vigtigt, at vi ikke giver fjenden nogen indikationer på, at vi er andet end fast besluttet på at gøre arbejdet færdigt«, siger Blairs talsmand.

Labour har flertal i Underhuset, men på det seneste har mange medlemmer af partiet vendt Blair ryggen. Blair har flere gange måttet kæmpe for at få genstridige Labour-medlemmer til at stemme for sin politik.

ritzau/AFP

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce