USA's tidligere forsvarsminister Colin Powell mener, at flere soldater i Irak vil øge volden i landet.
Foto: VINCENT MICHEL/AP

USA's tidligere forsvarsminister Colin Powell mener, at flere soldater i Irak vil øge volden i landet.

Internationalt

Colin Powell: Vi taber i Irak

USA's tidligere udenrigsminister kritiserer præsident Bush for at overveje udsendelsen af flere soldater til Irak.

Internationalt

Den tidligere amerikanske udenrigsminister Colin Powell mener, at præsident George Bush er ved at føre USA ind i et nederlag i Irak.

Præsident Bush har meddelt, at han overvejer sende yderligere 25.000 soldater til landet, men det bifalder Powell ikke. Til CBS siger han, at troppeforøgelsen næppe vil vende den »alvorlige og forværrede situation i landet«.

Bushs optrappende strategi kommer, kort efter den såkaldte Baker-Hamiltonrapport slog fast, at den nuværende kurs ikke vil føre til sejr i landet. Derimod anbefalede rapporten, at kampstyrkerne trækkes ud af landet i begyndelsen af 2008.

Vi taber »Jeg er ikke overbevist om, at det vil virke at lave endnu en forøgelse af tropper i Baghdad, hvis formål er at undertrykke den lokale vold, borgerkrigen«, siger Powell.

Han tilføjer, at hæren allerede er så presset, at der ikke er flere soldater at sende af sted.

»Vi taber - vi har ikke tabt endnu - og nu er det tid til at begynde at begynde at bruge de strategier, der vil vende situationen«, siger den tidligere udenrigsminister.

Bush i modvind

Colin Powells udtalelser kommer på et tidpunkt, hvor flere har rejst tvivl om Bushs Irak-strategi virker. Først anbefalede Baker-Hamiltonrapporten den nedtrappende strategi.

Og da USA's nye forsvarsminister, Robert Gates, for nylig skulle høres af kongressen sagde han, at USA ikke er ved at vinde i Irak.

De 25.000 ekstra tropper skal til landet for at sætte en stopper for volden og gøre byer som Baghdad mere sikre. I alt har USA nu 140.000 soldater i Irak.

/ritzau/

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden