Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

I Tampas zoologiske have åbnes dørene omkring Valentins dag for et voksent publikum, der får fascinerende oplysninger om dyrenes sexliv. Blandt andet om det forsigtige sexliv et pindsvin har sig.
Foto: STEVE NESIUS/AP

I Tampas zoologiske have åbnes dørene omkring Valentins dag for et voksent publikum, der får fascinerende oplysninger om dyrenes sexliv. Blandt andet om det forsigtige sexliv et pindsvin har sig.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tag på dyresex-tur på Valentins dag

Zoologiske haver i USA tilbyder et voksent publikum aftenture i zoo, hvor dyrenes sexliv udstilles.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad mon dyrene laver i zoo, når det er aften, og publikum er gået hjem?

De har de samme adspredelser som os mennesker. De fleste sover, spiser eller sørger for familiehyggen.

Men en del af dem er - som det vel også hænder i flere menneskehjem, når lyset er slukket - også optaget af arternes overlevelse.

Søkoen holder af orgier Her holder søkøerne orgier, hvor de ikke bekymrer sig synderligt om partnerens køn, mens det mandlige pindsvin tålmodigt venter på, at det lille vindue på fire timer om året skal åbne sig, hvor det bliver muligt for hanpindsvinet at gøre - meget forsigtig - kur til hunpindsvinet.

Og i USA mener man ikke, at dyrene skal have den natlige del af sexlivet for sig selv.

Derfor arrangerer en række zoologiske haver nu ifølge nyhedsbureauet AP opbyggelige zoo-sexture i forbindelse med Valentins dag.

Aften i stearinlysets skær
I Tampas Lowry Park hedder turen 'Wild at Heart' tour, i New Yorks Central Park Zoo kaldes fænomenet 'Jungle Love', i San Francisco tilbyder man 'Woo at the Zoo', mens publikum i Boise, Idaho kan nyde 'Wild Love at the Zoo'.

Turene tilbydes til et afgrænset og voksent publikum ved aftentide. De zoologiske haver kræver op til 300 kroner per person for turen, hvor der til gengæld kræses for gæsten med champagne, jordbær dyppet i chokolade og et måltid mad i stearinlysenes skær.

Og så serveres der nyttig viden om dyrenes forplantning og sexliv. Men selv om de enkelte dyrs private gemakker besøges, er der ikke garanti for at se dyrene udføre selve den seksuelle akt.

Store hvaler og vilde aber
Nogle af de besøgende på date forventer sandsynligvis at få inspiration til deres eget menneskelige sexliv. Men statistikkerne om størrelsen af hvalernes forplantningsorgan og abernes vilde sexliv kan nu godt skræmme.

Men mindre kan også gøre det, mener turlederne i zoo, som har oplevet stor succes med turene.

Zoo Tour-konceptet er udviklet af Jane Tollini, en tidligere dyrepasser i San Francisco Zoo, hvor hun tog sig af pingvinerne.

»I Like To Watch«

For 20 år siden fik hun ideen til en guidet tur rundt om dyrenes sexliv, da hun oplevede kulminationen på pingvinernes parringsritual, som hun beskriver som »bowling-kegler, der elsker«.

»Dyrepasserne kommer tidligt og sent i zoo, og vi oplever ting, som publikum normalt ikke ser. Og jeg tænkte, at det var fascinerende. Nærmest som Peter Sellers udtrykte det, da han i en film sagde: »I Like to Watch««, siger Jane Tollini til AP.

Men mange af sexturene ender for det meste med en masse snak og ikke så meget aktion. Også dyrene har sex, når det bedst passer dem.

Politiken.dk

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden