Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
AP/AP
Foto: AP/AP

Khalid Sheikh Mohammed menes at tilhøre al-Qaedas inderste cirkler. Ifølge USA var han ansvarlig for al-Qaedas finansiering og rekruttering, med en tæt forbindelse til Osama bin Laden.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mistænkt bagmand tilstår ansvar for 11. september

Al-Qaeda-lederen Khalid Sheikh Mohammed har efter fire år i amerikansk fangenskab tilstået en stribe terrorhandlinger.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kuwaitiske Khalid Sheikh Mohammed har tilstået at være hjernen bag terrorangrebene i USA 11. september 2001.

Det viser udskrifter fra det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon.

»Jeg var ansvarlig for operationen 11. september fra a til z«, hedder det i en udskrift fra en høring, der blev holdt i weekenden på den amerikanske Guantanamo-base på Cuba.

Af udskrifterne fremgår det, at Mohammed siger, at CIA har tortureret ham, mens han befandt sig på Guantanamo. Men han siger også, at han ikke var under tvang, da han tilstod sin rolle i terrorhandlingerne.

USA er ved flere lejligheder blevet anklaget for torturlignende afhøringer i forbindelse med 'krigen mod terror'.

al-Qaedas militære leder Khalid Sheikh Mohammed, der har været udpeget som al-Qaedas militære leder, blev anholdt i marts 2003 ved en aktion i Pakistan.

Ifølge udskrifterne blev det fastslået, at Khalid Sheikh Mohammed skal betragtes som en »fjendtlig kombattant«, der bør sidde bag tremmer på livstid.

En amerikansk officer læste erklæringen op ved den lukkede høring, og det fremgår af erklæringen, at Mohammed var til stede ved oplæsningen, oplyser det franske nyhedsbureau AFP.

Ansvarlig for Bali-bomberne

Mohammed tager ifølge udskriften også skylden for ikke færre end 28 andre mere eller mindre succesfulde angreb lige fra angrebet i 1993 mod World Trade Center til bomberne mod en natklub på Bali i Indonesien.

Blandt andet stod han bag de mislykkede drabsforsøg på de tidligere amerikanske præsidenter Bill Clinton og Jimmy Carter samt drabsforsøget i Filippinerne mod den tidligere pave Johannes Paul II.

Terrorangrebet 11. september kostede knap 3.000 mennesker livet, da fire passsagerfly blev kapret og brugt som flyvende bomber mod mål i USA. To fly ramte World Trade Center i New York og fik de to tårne til at styrte sammen. Et tredje fly ramte Pentagon i Washington, men det fjerde fly styrtede ned på en mark i Pennsylvania.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden