I Tyskland kan ulykkelige mødre anonymt aflevere deres babyer på hospitaler. Babykorb er tysk og betyder baby kurv.
Foto: JENS MEYER/AP

I Tyskland kan ulykkelige mødre anonymt aflevere deres babyer på hospitaler. Babykorb er tysk og betyder baby kurv.

Internationalt

Døgnboks til uønskede babyer forhindrer mord

En bølge af babydrab i Tyskland får nu hospitaler til at indføre baby-døgnbokse. Her kan mødre aflevere deres uønskede børn

Internationalt

Alene i år er 23 babyer blevet dræbt i Tyskland.

De fleste af dem slået eller kvalt til døde af deres mødre og efterfølgende efterladt i skraldespande eller smidt i øde områder.

Men den tendens skal en ny kampagne i Tyskland sætte en stopper for.

Anomym aflevering Under sloganet 'Før babyerne lander i skraldespanden...' er en landsdækkende ordning nu blevet indført, hvor mødre, eller fædre, anonymt kan aflevere deres uønskede børn i en døgnboks.

Boksene er placeret i hospitalernes vægge, afskærmet og væk fra hovedindgangen, så mulige 'deponenter' undgår at blive opdaget. Barnet afleveres ganske simpelt igennem en luge, hvorefter det automatisk køres ned i et opvarmet rum.

Kort tid efter børnene er afleveret aktiveres en klokke og plejepersonalet tilkaldes. Det giver mødrene tid at forlade stedet uden at blive set.

Tre måneders fortrydelsesret

Håbet er, at baby-døgnboksene, eller Baby-Klappe som de hedder på tysk, vil give de desparate mødre et alternativ til mord.

Nogle modstandere peger dog på, at ordningen muligvis opfordrer mødre til at aflevere deres barn i stedet for at beholde det selv.

Skulle mødrene fortryde afleveringen af deres barn, har de normalt op til til tre måneder til at hente barnet igen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden