Internationalt

Paniske studerende sprang ud ad vinduerne

Dødstallet er over 30 i den værste skolemassakre i USA's historie.

Internationalt

Op mod 32 mennesker - de fleste studerende - er dræbt efter en massakre på universitetet Virginia Tech i den lille by Blacksburg i Virginia.

Det rapporterer Fox News og Washington Post, der dermed opjusterer dødstallet efter masaskren yderligere. 29 andre er såret.

Gerningsmanden er blandt de dræbte, men om han begik selvmord eller blev skudt af politiet, er endnu uvist.

Det er også uvist, om gerningsmanden var studerende på det tekniske universitet. Hans navn er endnu ikke frigivet.

Tragedien voksede Klokken var cirka 7:15 amerikansk tid (13:15 dansk tid), da manden trængte ind på et værelse på kollegiet West Ambler Johnston Hall.

Her blev en person dræbt.

Universitetet advarede på e-mails de studerende mod at gå ud, og ifølge flere studerende orienterede de sig via internettet om begivenhedernes gang, mens de foregik omkring dem.

»Vi er låst inde. De fleste studerende sidder på gulvet, væk fra vinduerne, for at være så trygge som muligt«, sagde den studerende Madison Van Dyke via telefon til CNN, mens skyderiet stod på.

Pistolmand tog en pause
Herefter troede mange, at tragedien var slut, men den var desværre kun begyndt.

To timer senere gik gerningsmanden nemlig amok i et klasselokale i ingeniørbygningen i den modsatte ende af universitetsområdet.

Ifølge politichef Wendell Finchum var det her, at de fleste personer blev dræbt.

Vidner fortæller til AP, at studerende hoppede ud af vinduerne fra tredje sal af frygt for at blive dræbt. Flere blev såret, da de landede, skriver Reuters.

Studerende og ansatte på universitet bar de sårede væk fra universitetsområdet, uden at vente på ambulancerne. Imens omringede kampklædte betjente universitetet.

Ifølge Amie Steele, redaktør for universitetsavisen, herskede alt kaos:

»Studerende løb rundt som vilde, og politiet forsøgte at holde dem under kontrol«, siger hun.

Monumental tragedie

»Det her er en tragedie af monumentale proportioner. Universitetet er i chok«, sagde universitetets præsident, Charles Steger, på et pressemøde.

Der går 25.000 fuldtidsstuderende på Virginia Polytechnic Institute and State University - populært kaldet Virginia Tech.

Skolemassakren er den mest dødelige nogen sinde i USA.

I 1966 gik Charles Whitman amok med en riffel fra et tårn på Texas University i Austin. Han dræbte i alt 15 mennesker - inklusive sin egen mor og kone aftenen forinden - og sårede 31.

Skyderiet i Virginia finder sted kun få dage før årsdagen for et andet fatalt skyderi på en uddannelsesinstitution i USA - nemlig massakren på Columbine High School i Littletown, Colorado i 1999, hvor 15 mennesker blev dræbt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce