Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Plakater med efterlysning af britisk journalist i Gaza By.
Foto: KHALIL HAMRA/AP

Plakater med efterlysning af britisk journalist i Gaza By.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Britiske journalister vil boykotte Israel

Journalister i Storbritannien har valgt side i mellemøstkonflikten: Deres fagforbund har vedtaget at opfordre til en boykot mod Israel.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det britiske journalistforbund bakker op om en boykot af Israel.

Landets reportere og journalister har på et delegeretmøde vedtaget af opfordre til at undlade at købe varer af Israel.

Fagforeningen National Union of Journalists (NUJ) hævder dog, at opfordringen ikke har noget med journalisternes dækning af Israel-Palæstina-konflikten at gøre.

Den begrundes derimod i 'Israels barbariske, forudplanlagte angreb på Libanon' og 'nedslagtningen af civile' i Gaza, som det hedder i teksten fra forbundets delegeretmøde.

Ifølge en udtalelse fra det britiske journalistforbund hænger opfordringen imidlertid også sammen med bortførelsen af Alan Johnston fra BBC, der forsvandt i midten af marts i Gazastriben.

Sag om bortført brite spiller ind

Han tilbageholdes af en lokal gruppe, Islams Hær, der kræver, at vesten genoptager støtten til den palæstinensiske regering. Den forlanger også, at briterne løslader en palæstinensisk islamist, der tilbageholdes, fordi han frygtes at være en trussel for landets sikkerhed.

Generalsekretær Jeremy Dear fra NUJ siger i en udtalense om beslutningen, at selv om fagforeningen nu opfordrer til en boykot af israelske varer, så har det intet at gøre med den journalistiske dækning af landet.

Beslutningen har ført til skarp kritik i journalisternes egne rækker. De utilfredse kan foreslå, at boykot-opfordringen bliver standset, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden