Unicef: Flere børn stjæles til adoption

Det er ikke kun i Indien, at børn kidnappes eller handles for at komme til nye forældre i Vesten.

Internationalt

Børn bliver kidnappet til adoption fra lande så tæt på som i Ukraine og Rusland.

Det siger Unicefs informationschef Karin Aaen, der forholder sig til indrapporteringer, som FN-organisationen modtager fra politi- og immigrationsmyndigheder eller græsrodsorganisationer over hele verden.

Rapporteringer om sager, hvor børn er blevet kidnappet eller solgt.

Flere vil adoptere Problemet hænger sammen med, at flere og flere vestlige par ønsker at adoptere et barn. Og når efterspørgslen på børn bliver større, skaber det ifølge Unicef grobund for illegal handel.

Ingen kender problemets omfang, men et konservativt skøn fra Unicef er, at 1,2 millioner børn hvert år bliver handlet eller kidnappet i verden.

Der findes ikke statistik over, hvor mange af dem der ender som adoptivbørn i Vesten.

Stigende problem

Ifølge FN-organisationen foregår der illegal handel med børn over hele verden, også i vores del af verden. Og problemet vokser.

»Det er Unicefs fornemmelse, at der er et stigende problem med børn, der bliver kidnappet fra deres forældre og solgt videre for til sidst at blive adopteret af vestlige forældre«.

Falske adoptionsbureauer
»Vi hører historier om kidnapninger, men også om forældre, der bliver tvunget eller lokket til at sælge deres børn til adoption. Vi modtager også indrapporteringer om falske adoptionsbureauer, der narrer forældre«, siger Karin Aaen.

I går afslørede DR's 21 Søndag, at adoptivbørn, der kommer til Danmark fra Indien, kan være ofre for menneskehandel eller kidnapninger.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden