Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Demonstration i London mod muhammedtegningerne
Foto: EDMOND TERAKOPIAN/AP

Demonstration i London mod muhammedtegningerne

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Muslimske briter demonstrerer mod adling af Rushdie

De muslimske protester mod briternes adling af forfatteren Salman Rushdie fortsætter. Senest har britiske muslimer rettet en skarp kritik af den ære, forfatteren vises.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Adlingen er endnu et eksempel på, at regeringen belønner frafaldne«.

Sådan kritiserer Anjem Choudray, en britisk islamist, Tony Blair-regeringens beslutning om at adle den forkætrede forfatter Salman Rushdie.

Den har ført til en storm af protester i den muslimske verden. Og nu frygter iagttagere, at sagen kan føre til en krise, der vil være lige så slem som den, der ramte Danmark efter muhammedtegningerne.

London-indbyggere er vrede »Rushdie er et hadet menneske i hele den muslimske verden på grund af hans fornærmelser mod islam. Adlingen vil få konsekvenser verden over. Blair kunne have standset adlingen, vel vidende at den vil fornærme muslimer over alt«, sagde Anjem Choudray ved en demonstration i dag ved Londons Regent Park-moské.

Den pakistanske regering har taget afstand fra hæderen til Rushdie, mens der har været flere demonstrationer i landets større byen med paroler som: 'At belønne Rushdie er at starte en strid med islam'.

En oppositionsleder i parlamentet, taleban-tilhængeren Maulana Fazal-ur-Rahman siger ifølge Reuters: »At give en belønning til en så stor forbryder er en fornærmelse af hele den muslimske verden«.

Protester i mange steder
Og i hovedstaden Islamabad har en kreds af forretningsfolk udlovet en dusør på 10 millioner rupees (næsten en million kroner) for at slå forfatteren ihjel.

I forvejen har en række af landets imamer som svar på adlingen udnævnt Osama bin Laden til Saifullah, Islams Sværd for at hædre al-Queda-lederen.

I den indiske Kashmir-provins lukkede alle forretninger og al offentlig transport holdt stille i protest mod briternes beslutning.

Et tyrkisk parlamentsmedlem har betegnet adlingen som et modstands-skridt, rettet mod den islamiske verden.

Og i Iran har en fremtrædendde ayatollah fastslået, at dødsdommen i den 20 år gamle fatwa - en religiøs dom - stadig gælder.

Spørgsmål om omtanke

En repræsentant for Chatham House-tænketanke i London siger ifølge nyhedsbureauet AP, at konsekvenserne af adlingen muligvis ikke var tænkt ordentligt igennem.

»Indtrykket er, at de egentlig ikke tækte på den potentielle reaktion«, siger Rosemary Hollis, der er tænketankens forskningsleder.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden