Foto: INALDO PEREZ/AP
Internationalt

Vold får millioner på gaderne i Colombia

Massedemonstrationer mod oprørsgruppen FARC's vold og kidnapninger præger Colombia. 11 FARC-fanger er blevet dræbt.

Internationalt

Med hvide halstørklæder, lommetørklæder eller bare et hvidt stykke stof har over en million mennesker været på gaderne i alle større byer i Colombia.

De demonstrerede mod den venstreorienterede oprørsgruppe FARC, Colombias Væbnede Revolutionære Styrke og dens kidnapninger og voldsaktioner.

Kravet fra demonstranterne er, at oprørerne frigiver deres gidsler og stopper med at presse penge af folk.

11 FARC-fanger dræbt

De massive demonstrationer kommer efter, at FARC tidligere på ugen meddelte, at 11 politikere, gruppen har holdt fanget i over fem år, var dræbt under skudkampe.

I alt er cirka 3000 colombianere kidnappet af gruppen, der hævder at kæmpe for fattige i det sydamerikanske land. Blandt de kidnappede er den tidligere præsidentkandidat Ingrid Betancourt og tre amerikanske lejemordere, såkaldte 'kontraktansatte'.

Demonstrationerne begyndte i hovedstaden Bogota og i storbyen Medellin med et minuts stilhed for de dræbte. Derefter dannede de mange tusinde menneskekæder og gik gennem byerne.

Ingen fra FARC har kommenteret demonstrationerne mod gruppen, men den har ved tidligere tilfælde ikke vist tegn på at stoppe de indbringende kidnapninger.

.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden