Myrdet koreansk gidsel identificeret

Liget af sydkoreansk gidsel fundet i Afghanistan. Talebanerne har stadig 21 sydkoreanske gidsler - og der er sat en ny tidsfrist.

Internationalt

De afghanske myndigheder har fundet liget af sydkoreansk mand, der har været gidsel hos Taleban-militsen.

Manden, der er blevet dræbt med skud, blev fundet på en vej omkring 10 kilometer syd for byen Ghazni.

I den sydkoreanske hovedstad Seoul oplyste udenrigsministeriet, at det myrdede gidsel er den 29-årige Shim Sung-min.

Ny frist Taleban-militsen satte derefter en ny frist, der hedder onsdag morgen kl. 09.30.

Det makabre fund bekræftede Talebans melding om, at den havde dræbt endnu et gidsel, fordi Afghanistans regering ikke overholdt tidsfrister om at løslade et antal fanger, der angiveligt er Taleban-partisaner i den afghanske regerings varetægt.

»Vi satte en række tidsfrister, men den afghanske regering respekterede ikke disse tidsfrister«, sagde talsmanden Qari Yousuf Ahmadi ifølge Reuters.

»Til sidst, klokken 20.30, dræbte vi en af koreanerne ved navn Sung Sin med skud fra en AK-47«, fortsatte han.

Den myrdede sydkoreaner var en af den gruppe på 23 humanitære hjælpearbejdere, som Taleban tog 19. juli. To af disse gidsler er nu myrdet.

Det første mordoffer var lederen af den sydkoreanske hjælpeorganisation, den 42-årige pastor Bae Hyung-kyu. Hans lig er blevet sendt til Seoul.

Pres på præsidenten

Tv-stationen al-Jazeera har vist en optagelse af syv af de tilfangetagne, alle kvinder iført hovedtørklæder.

BBC skriver, at de to gidseldrab lægger et stærkt pres på den afghanske præsident Hamid Karzai for at redde de resterende 21 gidsler.

Karzai har hidtil nægtet at forhandle fangeudvekslinger. I marts blev hans regering stærkt kritiseret for at frigivet fem Taleban-fanger som modydelse for en tilfangetagen italiensk journalist.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce