Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Foto: J. SCOTT APPLEWHITE/AP
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingen handel med Taleban om sydkoreanske gidsler

Der bliver ingen handel om 21 sydkoreanske gidsler i Afghanistan, lyder beskeden fra præsident Bush og hans afghanske kollega, Hamid Karzai.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der bliver ikke slået en handel af med de afghanske Taleban-oprørere om 21 sydkoreanske gidsler.

Det forsikrede en talsmand for George W. Bush efter et møde søndag og i går mellem præsidenten og hans afghanske gæst, præsident Hamid Karzai.

»Begge ledere enedes om, at der under forhandlingerne om deres frigivelse ikke skal være en modydelse for gidslerne«, sagde præsident Bushs talsmand, Gordon Johndroe.

To gidsler henrettet Taleban har foreløbig henrettet to af de sydkoreanske gidsler. Gruppen blev bortført den 19. juli, og den sydkoreanske regering presser på for at få etableret forhandlinger med oprørerne.

En talsmand for Taleban siger til britiske BBC, at gidslernes »skæbne er i hænderne på de to ledere« - Karzai og Bush.

»Der blev talt meget om talebanernes ventede forårsoffensiv. Lad mig bare sige jer, at der har været en forårsoffensiv. Den blev gennemført af amerikanske soldater og afghanske styrker mod Taleban«, siger Bush.

Ingen trussel

Karzai kvitterer ved at slå fast, at en af gevinsterne ved den amerikanske indsats i Afghanistan var, at mindst 85.000 børn, som ville være døde under talibanstyrets regime, i dag er i live.

Karzai siger også, at Taleban ganske vist dræber og sårer en del individer, men at den militante bevægelse ikke er nogen trussel mod hans regering.

Flere iagttagere har gættet på, at Bush sandsynligvis i håndfaste vendinger har bedt Karzai om snart at kunne fremvise lidt flere resultater for de milliarder af dollar, som USA har proppet i landet.

Blandt andet når det gælder om at stække Taleban og få stoppet den massive dyrkning af opium, som bruges til at fremstille heroin.

Karzai formodes at have bedt præsident Bush om, at hans styrker skal være mere forsigtige med ikke at dræbe civile i jagten på terrorister.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden