Adoptionsmor fra Minnesota holder 9 måneder gamle Maria fra Guatemala.
Foto: ALEXANDRE MENEGHINI/AP

Adoptionsmor fra Minnesota holder 9 måneder gamle Maria fra Guatemala.

Internationalt

Ny lov forhindrer salg af børn fra Guatemala

Barnløse amerikanere har betalt tusindvis af kroner for at adoptere børn fra Guatemala.

Internationalt

Et ud af hundrede guatemalanske spædbørn bliver bortadopteret.

Og bortadoptionerne har været en god forretning. Faktisk kan en kvinde fra Guatemala modtage op imod 220.000 kroner for et barn.

»Indtil nu har adoptioner været en forretning. I nogle tilfælde fik kvinderne udelukkende børn for at kunne sælge dem«, siger Mario Gordillo, guatemalansk juridisk rådgiver i adoptionsspørgsmål.

Populært adoptionsland

Langt de fleste guatemalanske børn bliver bortadopteret til USA. Det gør det lille mellemamerikanske land til det andet mest populære adoptionsland i USA. Det mest populære er Kina.

Nu har Guatemala har forpligtet sig til at stramme kursen for bortadoption af børn. Og en ny lov skal sætte en stopper for, at mødre bliver betalt for at bortadoptere deres nyfødte.

Den guatemalanske regering har stemt for at tilføje en international konvention til deres adoptionslovgivning, der skal dæmme op for, at advokater køber nyfødte babyer af fattige mødre for at bortadoptere dem til amerikanere.

Konventionen træder i kraft 31. december 2007.

Det var et pres fra Washington, der førte til, at guatemalanske politikere valgte at indføre Haagerkonventionen om beskyttelse af børn og om samarbejde med hensyn til internationale adoptioner.

Fælles adoptionsbureau
USA er det land, der adopterer flest børn i verden. Og USA indfører Haagerkonventionen i år, for at forbedre vilkårene for børnene og dæmme op for svindel og enorme adoptions gebyrer.

For at leve op til konventionen skal Guatemala skabe et centraliseret adoptionsbureau, der skal overvåge adoptionerne.

»Alle adoptioner, der er i gang vil fortsætte under de nuværende regler«, siger Gordillo.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden