Internationalt

Opposition: Mindst otte dræbt i Myanmar

Oppositionens eksilradio i Norge sætter tal på antallet af ofre for burmesiske demonstranters konfrontation med militæret. Italiens regeringschef Prodi vil have EU på banen for at stoppe volden.

Internationalt

Mindst fem munke og tre civile demonstranter er ifølge radiostationen Democratic Voice of Burma blevet dræbt under onsdagens demonstrationer i Yangon.

Democratic Voice of Burma (DVB) er en kortbølgeradiostation, der med økonomisk støtte fra bl.a. Danmark drives fra redaktionslokaler i Oslo af journalister og aktivister med langvarig tilknytning til det burmesiske oppositionsmiljø.

DVB sender på burmesisk og engelsk og kan aflyttes i store dele af det relativt isolerede Myanmar.

Et andet medie, som oppositionen står bag, er magasinet Irrawaddy , som udgives både på nettet og i en papirudgave. Irrawaddy har redaktion i Chiang Mai i det nordlige Thailand.

Irrawaddy.org skriver på sin nyhedshjemmeside, at to munke og en nonne er blevet skudt af militæret nær Sule Pagoden i det centrale Yangon. Mindst et af de tre ofre er dræbt.

I bydelen Ahlone ligeledes i Yangon er tre andre munke blevet skudt, skriver Irrawaddy.org

Ved byens største helligdom, tempelkomplekset Shwedagon, har sikkerhedsstyrker anholdt mindst 50 demonstrerende munke, oplyses det videre på Irrawaddy.org.

Udspil fra Italien Den italienske regeringschef Romano Prodi vil bede sine kolleger i EU om at samles til et hastemøde for at diskutere hvilke muligheder, der kan tages i anvendelse for få volden bragt til ophør i Myanmar, skriver Reuters.

Prodi vil bede det portugisiske formandskab om at indkalde et sådant møde.

Varselsskud

Dagens konfrontation mellem munkene og militæret, begyndte da soldater i formiddagstimerne affyrede advarselsskud hen over hovederne på en folkemængde, der nærmede sig byens centrum. Soldaterne anvendte derefter tåregas for at opløse demonstrationen.

Øjenvidner siger, at politi også affyrede advarselsskud i andre dele af byen, mens forretninger blev lukket og beboere skoddede deres vinduer til.

De fire indgange til Shwedagon er bevogtet af militær bevæbnet med automatrifler. Tempelkomplekset er en af de største buddhistiske helligdomme i Asien.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce