Oprørere dræber soldater i Darfur

Tolv afrikanske soldater fra Den Afrikanske Unions fredsbevarende styrker blev dræbt, da sudanske oprørere angreb en fredsbevarende base i Darfur.

Internationalt

Omkring 1.000 oprørere fra Sudans befrielseshær har dræbt mindst tolv soldater i det værste angreb nogensinde mod Den Afrikanske Unions fredsbevarende styrker.

Mere end 50 soldater er fortsat savnede, siger talsmænd fra Den Afrikanske Union til AP.

Angrebet fandt sted i byen Haskanita i den nordlige del af Darfur-regionen.

Soldaterne havde netop indtaget ramadanens rituelle måltid efter solnedgang, da muslimer verden over fejrer ramadanen i disse dage.

Uventet angreb Den Afrikanske Union er ikke normalt et mål for angreb, da dens mission er af fredelig og karakter.

Organisationen er en neutral overnational organisation, der består af 53 afrikanske stater, der arbejder for fredelige løsninger på afrikanske konflikter, demokrati og menneskerettigheder.

En talsmand fra Den Afrikanske Union i Darfur er chokeret over angrebet:

»Det her er det voldsomste angreb mod African Union, siden vi begyndte vores mission i Darfur i 2004, og det er voldsomste angreb nogensinde på antallet af dræbte. Vi er chokerede«, siger Noureddine Mezni.

African Union er ikke neutral

Oprørerne I Darfur-regionen er blevet mere fjendtligt indstillede over for Den Afrikanske Union, fordi de mener, at organisationen favoriserer regeringen i Sudan stedet for at forholde sig neutralt.

I Den Afrikanske Union er man klar over faren for at blive kastebold.

»Der foregår en krig mellem oprørerne og regeringen, og African Union er fanget i midten«, siger en ældre repræsentant for Den Afrikanske Union, der ønsker at være anonym på grund af situationens alvor.

Siden afrikanske oprørere tog kampen op mod den arabisk dominerede regering i Darfur og beskyldte den for diskrimination, er mere end 200.000 mennesker døde.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden