Aung San Suu Kyi under torsdagens møde med regeringens forhandler. Billedet er fra den kinesiske nyhedstjeneste Xinhua.

Aung San Suu Kyi under torsdagens møde med regeringens forhandler. Billedet er fra den kinesiske nyhedstjeneste Xinhua.

Internationalt

Regimekritikere løsladt i Myanmar

Militærjuntaen havde beordret et stort sikkerhedsopbud i Yangon, da tusinder af munke afsluttede en helligdagsperiode.

Internationalt

Militærjuntaen i Myanmar er begyndt at frigive nogle af de mange, der blev arresteret i forbindelse med demonstrationerne for nylig.

I dag er mindst 70 blevet frigivet af myndighederne, og mindst 50 af dem skal være medlemmer af det største oppositionsparti, den Nationale Liga for Demokrati (NLD), hvis leder Aung San Suu Kyi stadig sidder i husarrest.

Talsmanden for NLD, Nyan Win, siger, at de 50 NLD-medlemmer er blevet frigivet fra det berygtede fængsel Insein, der ligger i den nordlige udkant af landets største by Yangon.

Nyan Win siger videre ifølge AP, at mindst 250 medlemmer af partiet stadig sidder fængslet.

Aung San Suu Kyi havde i går et møde med den embedsmand, som juntaen har udpeget til at være forhandlingsrepræsentant med oppositionen. Der er ikke rapporteret om konklusioner fra mødet.

Fanger blev mishandlet Tidligere har militærjuntaen i Myanmar (det tidligere Burma) indrømmet, at 3.000 formodede modstandere af regimet blev arresteret i forbindelse med militærets nedkæmpelse af de demonstrationer, der blev ledet af munkesamfundet.

De fleste af dem er nu frigivet, og der er mange udsagn om, at de er blevet mishandlet under fængslingen.

Siden urolighederne kulminerede, er det internationale pres på juntaen vokset.

FN's Sikkerhedsråd vedtog enstemmigt sin første erklæring om Myanmar nogensinde. Den kritiserede den brutale håndtering af demonstrationerne, krævede frigivelse af politiske fanger, men undlod at true med sanktioner.

Stort sikkerhedsopbud ved helligdomme

I den tidligere hovedstad Yangon var atmosfæren i dag spændt.

Specialstyrker udrustet med automatvåben og tåregasgranater rykkede ind omkring de religiøse helligdomme, som var samlingspunkterne, da demonstrationerne mod regimet begyndte for en måned siden.

Anledningen var den sidste dag i en række af særlige buddhistiske helligdage, hvor munke kan forlade deres templer og klostre efter monsunens ophør.

Tusinder af munke gik til Shwedagon og andre pagoder og templer, men uden at situationen udviklede sig til demonstrationer.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden