0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Per Stig: Jeg gav ikke minister mundkurv på

EUs udenrigsministre skal i dag forsøge at finde fælles fodslag i Muhammed-sagen. Inden mødet har Per Stig Møller (K) forsøgt at lægge en dæmper på Hollands kritik af EU's indsats.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Dalsgaard Miriam
Foto: Dalsgaard Miriam

Udenrigsminister Per Stig Møller (K) mener ikke, han har givet hollandsk minister mundkurv på i sagen om Muhammed-tegningerne. - Arkivfoto: Miriam Dalsgaard

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Udenrigsminister Per Stig Møller (K) afviser at have givet sin hollandske kollega, Bernard Bot, mundkurv på i Muhammedsagen.

Bot har kritiseret EU for at være alt for undskyldende over for de arabiske lande og fortalte i sidste uge det hollandske parlament, at den danske udenrigsminister havde bedt ham holde op med denne kritik.

Ifølge Bot skulle Per Stig Møller have sagt, at »det er vore tegninger, og nu må det slutte med disse bebrejdelser på grund af dem«.

Per Stig: Jeg har brug for 25 venner
»Jeg havde en god samtale med Bernard Bot, men det der er tale om for mit vedkommende, er, at jeg har brug for at holde alle 25 sammen«, sagde Per Stig Møller (K) i dag, før EUs udenrigsministre satte sig om mødebordet i Bruxelles.

»Det er meget godt at have en ven, men jeg har brug for 25 venner. Og jeg er glad for Hollands støtte, vil jeg godt understrege, men jeg skal have støtte fra alle 25«, sagde Per Stig Møller i dag forud for de svære forhandlinger en fælles EU-erklæring i Muhammedsagen.

Solana påberåber sig ytringsfrihed
Særlig EU's udenrigskoordinator, Javier Solana, har stået for skud efter en rundrejse i Mellemøsten i forrige uge.

Foreholdt den hollandske kritik om en alt for undskyldende tilgang siger Solana i dag:

»Det mener jeg ikke, jeg har været. Jeg har gjort, hvad jeg skulle, og sagt hvad jeg mente. Jeg har samme ret til ytringsfrihed som andre«, siger Solana.

Blasfemi af profeten skal undgås
Til spørgsmålet om, hvorvidt han under rundrejsen udtalte sig på vegne af alle 25 lande, lyder svaret:

»Jeg har udtalt mig under en rejse, som formandskabet havde givet mig mandat til«.

Et af problemerne på dagens møde mellem EU's udenrigsministre er spørgsmålet om, hvor langt EU kan gå i forhold til kravet fra Den Arabiske Liga om at indføre en form for censur i vestlige medier, så blasfemi af profeten undgås i fremtiden.

/ritzau/

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement