Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

En stor familie. Anders Fogh Rasmussen blogger om sit besøg hos USA's præsident, George W. Bush.
Foto: Haraz N. Ghanbari/AP

En stor familie. Anders Fogh Rasmussen blogger om sit besøg hos USA's præsident, George W. Bush.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fogh: Bush fortæller lystfiskerhistorier

I et nyt blogindlæg fra Anders Fogh Rasmussen (V) roser Fogh både Bushs gæstfrihed og hans evne til at køre på mountainbike.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den amerikanske præsident George Bush er en uformel og gæstfri person, der er god til at køre på mountainbike og fortælle lystfiskerhistorier.

Det skriver statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) på sin internetblog, hvor han, i et - for statsministeren - ganske langt indlæg, fortæller om besøget hos Bush i sidste uge.

»Vi ankom til ranchen fredag eftermiddag i præsidentens helikopter, som havde hentet os i Dallas. George og Laura Bush modtog os ved helikopteren og kørte os til hovedbygningen i deres pickup. Bygningerne er fantastisk flotte, opført i 2000 og bygget af naturmaterialer fra området«, skriver Fogh.

Fogh kom direkte ud på cyklen »Knap var vi blevet installeret i gæstehuset, før Bush foreslog mig en tur på mountainbike. Cyklerne var klar, og vi begav os ud på en ret krævende tur. Han har anlagt ruter over hele ranchens område. Noget af det er flad prærie, men ranchen er gennemskåret af canyons – kløfter med ret stejle sider, som giver fantastiske muligheder for krævende mountainbike-ruter. Så jeg blev virkelig udfordret. Præsidenten er ret god på mountainbike, både med hensyn til hastighed og teknik. Secret Service-folkene havde nok at gøre med at følge med«, skriver statsministeren.

Bush taler ikke politik til maden
Af blog-indlægget fremgår det, at præsidenten og Anders Fogh Rasmussen sammen cyklede 20 kilometer, og at de sjældent snakker politik, når de spiser aftensmad.

»Efter de fysiske udfoldelser ude i terrænet havde vi samlet appetit til middagen, hvor nogle af de nærmeste medarbejdere fra begge sider også deltog. Bush er en meget uformel og underholdende vært, som gerne fortæller morsomme historier og anekdoter – også selvironiske vittigheder om sig selv«.

»Ved sådan en middag snakker vi stort set ikke politik, men slapper af ved at fokusere på alle de andre – og dybest set vigtigere – sider af tilværelsen. Aftenen gik derfor meget hurtigt. Bush kan godt lide at slutte aftenen tidligt, for han starter dagen meget tidligt. På det punkt ligner vi hinanden lidt«, skriver Anders Fogh Rasmussen.

George W. praler af sine fisk
Også besøgets anden dag får nogle ord med på vejen.

»Lørdag morgen var han (George Bush, red.) ude at fiske, før vi andre stod op. Han fangede flere store fisk og pralede som alle lystfiskere, da han med hænderne skulle vise mig, hvor store fiskene havde været. Så han var i strålende humør, da han foreslog mig endnu en tur på mountainbike før dagens møder. Og vi begav os igen ud på nye, krævende ruter. Atter knap 20 km, så vi var varmet godt op til det officielle møde lørdag formiddag, som sluttede med pressemøde. Besøget blev afrundet med frokost, hvor der helt på klassisk amerikansk maner blev serveret burgere«, står der på bloggen.

Damerne talte om naturen

Fogh finder desuden plads i indlægget til at fortælle om Bushs interesse for naturen, ligesom han fortæller, at den amerikanske og danske førstedame gik lange ture, hvor de snakkede om netop naturen, og at præsidenten har bygget et stenalter i fri natur, hvor hans datter, Jenna, skal giftes til maj.

Og så fortæller han om den gave, som han fik med af den amerikanske præsident.

»Bush forærede mig et indrammet eksemplar af Texas’ flag. Og det har en særlig baggrund. For det var en dansker, Charles Zanco, som oprindeligt tegnede et flag, som senere gav inspiration til Texas’ officielle flag. Charles Zanco, som var født ved Randers, deltog i øvrigt i det berømte slag ved Alamo, hvor texanerne kæmpede for at blive fri af mexicansk herredømme. Derfor vajer Dannebrog i dag ved Alamo som vidnesbyrd om, at en dansker i 1836 sloges for frihed og selvstændighed i Texas.Det var to uforglemmelige dage i Crawford. Et besøg, som vidner om de historisk gode forbindelser mellem USA og Danmark«, skriver den danske statsminister.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden