Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

En redningsarbejder rydder op og samler beviser ved siden af en arabisk mands automatiske riffel og hans brugte ammunition efter angrebet på en jødisk skoles bibliotek i Jerusalem.
Foto: SHIN MESHI/AP

En redningsarbejder rydder op og samler beviser ved siden af en arabisk mands automatiske riffel og hans brugte ammunition efter angrebet på en jødisk skoles bibliotek i Jerusalem.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sikkerhedsråd vil ikke fordømme angreb

FN's Sikkerhedsråd kunne ikke nå til enighed om en fordømmelse af angrebet på en skole i Jerusalem.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA forsøgte ved et ekstraordinært møde tidligt i dag at få FN's Sikkerhedsråd til at vedtage en resolution, der fordømmer angrebet på en skole i Jerusalem, hvor otte mennesker blev dræbt.

Men Libyen modsatte sig resolutionen og insisterede på, at der også skulle rettes hård kritik af Israels blodige militære offensiv mod Hamas i Gazastriben.

USA's FN-ambassadør, Zalmay Khalilzad, sagde forud for mødet, at Washington fordømte angrebet i Jerusalem i »de stærkest mulige vendinger«.

Otte studerende på skolen Merkaz Harav Yeshiva, der uddanner rabbinere, blev dræbt, mens ni andre blev såret, da en bevæbnet palæstinenser fra det østlige Jerusalem trængte ind i bygningen og begyndte at skyde, siger israelsk politi.

En israelsk soldat, der ikke var i tjeneste, skød og dræbte efter overfaldet gerningsmanden.

Hamas kalder angreb »heroisk« Hamas i Gaza kaldte angrebet i Jerusalem for »heroisk«, og hundredvis af mennesker fejrede drabene i Gaza.

En hidtil ukendt gruppe, der kalder sig Imad Mughniyehs og Gazas Martyrer har ifølge den militante Hizbollah-gruppes tv-station Manar taget skylden for angrebet, skriver nyhedsbureauet AP.

Abbas fordømmer angreb
Palæstinensernes præsident, Mahmoud Abbas, fordømte angrebet.

»Præsident Mahmoud Abbas fordømmer angrebet i Jerusalem, der kostede mange israelske menneskeliv. Og han understregede, at han fordømmer alle former for angreb, der er rettet mod civile, hvad enten de er palæstinensere eller israelere«, sagde Abbas rådgiver Saeb Erekat.

Israel fortsætter fredsforhandlinger
Israel sagde, at det vil fortsætte de amerikanskstøttede fredsforhandlinger med palæstinenserne trods angrebet.

»Disse terrorister forsøger at ødelægge chancerne for fred, men vi vil helt sikkert fortsætte fredsforhandlingerne«, sagde talsmand for det israelske udenrigsministerium Arye Mekel.

Gaza fejrer blodbad

I det Hamas-kontrollerede Gaza affyrede bevæbnede mænd skud i luften for at fejre angrebet.

En højtaler i Gaza By sendte følgende budskab ud til indbyggerne: »Dette er Guds hævn«.

Angrebet skete tre dage, efter at israel afsluttede en militæroffensiv i Gaza, der kostede over 120 palæstinensere livet. Halvdelen af dem blev betegnet som civile.

ritzau/AFP

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden