Lazare Ponticelli var soldat i en af de blodigste krige nogensinde. Han blev 110 år.
Foto: FRANCOIS MORI/AP

Lazare Ponticelli var soldat i en af de blodigste krige nogensinde. Han blev 110 år.

Internationalt

Sidste franske veteran fra Første Verdenskrig død

Præsident Sarkozy gav meddelelse om krigsveterans død.

Internationalt

Den sidste franske veteran fra Første Verdenskrig, den italienskfødte Lazare Ponticelli, er død, 110 år, meddelte præsident Nicolas Sarkozy i dag.

»Jeg giver i dag udtryk for nationens store bevægelse og uendelige bedrøvelse«, hed det i en erklæring fra den franske præsident.

»Jeg hylder den italienske dreng, der kom til Paris for at tjene til tilværelsen, og som valgte at blive fransk. Først i august 1914, da han løj om sin alder for at blive optaget i Fremmedlegionen for at forsvare sit nye fædreland. Og igen i 1921, da han besluttede at blive i landet for bestandigt«, sagde Sarkozy,.

»Krig er afsindig dumt« Ponticelli var den sidste af mere end 8 millioner mænd, som kæmpede fra 1914 til 1918 under det franske flag. I et tilbageblik på krigsårene sagde han engang:

»Man skyder på mænd, som er fædre. Krig er afsindig dumt«.

Efter hans død er der kun en lille håndfuld levende krigsveteraner tilbage fra Første Verdenskrig.

10 millioner blev dræbt

Frankrig, Storbritannien og Rusland samt senere USA kæmpede mod Tyskland, Østrig-Ungarn og det tyrkiskledede Osmanniske Rige.

Ponticelli, der boede i en forstad til Paris sammen med sin datter, vil blive mindet ved flere sørgehøjtideligheder - blandt andet i kirken Les Invalides, hvor Napoleon er begravet.

I alt kostede Første Verdenskrig omkring 10 millioner soldater livet.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden