Foto: TONI MARIMON/AP
Internationalt

Fly brugte 16.700 liter benzin per passager

Amerikansk luftfartsselskab har sendt et fly af sted på en 6.500 km lang rejse med kun fem passagerer om bord.

Internationalt

Fem passagerer fik en kostbar behandling, da American Airlines sendte dem af sted over Atlanten i et 240-personers passagerfly.

Men flyselskabets kundeservice har fået internationale miljøorganisationer op af stolen.

De anklager American Airlines for skrupelløs opførsel, skriver telegraph.co.uk.

11 timer forsinket Den såkaldte øko-skandale, som Telegraph kalder flyvningen, indtraf 9. februar, da American Airlines måtte aflyse en af deres fire daglige flyvninger fra Chicago til London.

På grund af maskinfejl var flyet 11 timer forsinket. De fleste passagere på det fuldt besatte fly fandt hjem ved at flyve med andre maskiner.

Men fem passagerer ventede tålmodigt og kom til at flyve på businessclass hjem. Om bord på maskinen blev de fem heldige modtaget af to stewardesser.

Øko-regnskab

Flyet var af typen Boeing 777. Efter den ni timer lange flyvetur over Atlanten havde flyet brugt 83.300 liter benzin, hvilket er omkring 16.700 liter per passager.

Transporten af hver passager producerer 43 ton CO2. Det svarer til den mængde CO2, som en Ford Mondeo producerer, hvis den kører fem gange rundt om Jorden. Det skriver telegraph.co.uk.

I lønninger kostede flyvningen American Airlines knap 285.000 kroner, men luftfartsselskabet havde ingen udvej, siger en talsmand fra American Airlines.

»Vi overvejede at aflyse flyvningen, men det ville have gjort, at et flyfuld passagerer, som skulle have været med det samme fly tilbage til USA igen, ville være strandet i London«, forklarer han til telegraph.co.uk.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden