Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Mange passagerer må vente i Heathrows nye terminal, inden de kan komme på deres fly.
Foto: MATT DUNHAM/AP

Mange passagerer må vente i Heathrows nye terminal, inden de kan komme på deres fly.

Internationalt

Ny terminal i Heathrow udløser kaos

British Airways må aflyse en stor del af flyvningerne ind og ud af London, efter selskabet har taget en ny super-terminal i brug.

Internationalt

Meningen var, at det skulle være lettere at rejse med British Airways.

Men siden Londons Heathrow-lufthavn i går åbnede en helt ny terminal, der kun betjener British Airways-fly, har flyselskabets trafik været ramt af kaos.

På åbningsdagen i går måtte British Airways aflyse 33 afgange, og mange passagerer har kunnet nyde den nye terminal hele natten, da de blev nødt til at overnatte i lufthavnen.

I dag fortsætter problemerne med aflyste fly, forsinkelser og massive problemer med at dirigere bagagen de rigtige steder hen.

Blakket prestigeprojekt Foreløbig har British Airways aflyst 20 procent af de planlagte afgange fra Heathrow i dag, og en talsmand forudser, at de resterende afgange vil være ramt af forsinkelser. Det er primært de korte flyvninger, der rammes af aflysninger.

Den nye terminal har været et prestigeprojekt for British Airways og Heathrow, som har brugt to årtier og hvad der svarer til over 40 milliarder kroner på den nye bygning. Da den britiske dronning Elisabeth åbnede terminalen, kunne hun prale af, at den med sine 30.000 kvadratmeter glas og 80.000 ton stål er Europas største fritstående bygning.

Derfor er den kaotiske åbning ekstra pinlig for flyselskabet.

Mange startvanskeligheder
»Vi har skuffet en række mennesker, og det undskylder vi meget«, siger British Airways-chefen Willie Walsh til BBC.

Ifølge flyselskabet er det en række sammenfaldende faktorer, der har udløst problemerne. Blandt andet nævner selskabet, at passagererne har haft problemer med at parkere, at der har været forsinkelser i personalets sikkerhedsgodkendelser, og at bagagen derfor er blevet forsinket.

Håber på bedre forberedelse til OL

CNN skriver, at den kaotiske start kan få betydning, der rækker langt.

Direktøren for det britiske handelskammer, David Frost, siger, at problemerne har sendt en »deprimerende besked til forretningsrejsende over hele verden«.

»Dette her er en PR-katastrofe på et tidspunkt, hvor London og Storbritannien positionerer sig selv som globale spillere. Vi kan kun håbe, at dette vil åbne vores øjne, når vi begynder at forberede os på at være værter for de olympiske lege i 2012«, siger han.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce