Sikkerhedsfolk tackler en demonstrant, der angriber den tidligere franske verdensmester i 400 meter-løb Stephane Digana, der løber med den olympiske flamme.
Foto: CHRISTOPHE ENA/AP

Sikkerhedsfolk tackler en demonstrant, der angriber den tidligere franske verdensmester i 400 meter-løb Stephane Digana, der løber med den olympiske flamme.

Internationalt

Olympisk ild slukket i Paris

Politiet har to gange måttet slukke den olympiske flamme, der er på vej gennem Paris, men bliver angrebet af vrede demonstranter.

Internationalt

Demonstranter tvinger fransk politi til at slukke den olympiske flamme, der er på vej gennem Paris.

Ifølge nyhedsbureauet AP måtte politifolk to gange slukke flammen og flytte den ind i en bus, for at beskytte den mod de vrede demonstranter, der protesterer mod Kinas rolle i Tibet.

Flammen var på vej ned ad en vej langs Seinen, hvor demonstranter med tibetanske flag pressede de cirka 3.000 franske politifolk, der bevogter flammen.

Kort efter klokken 14 skriver AP, at flammen igen er tændt, og optoget fortsætter. Ifølge BBC er der fire anholdte.

Triumtog er blevet til demonstrationer Den olympiske ild er på vej på den hidtil største tur verden rundt inden afholdelsen af OL i Beijing i 2008. Den omfattende rejse på 137.000 kilometer gennem 20 lande skulle have været symbol på Kinas voksende indflydelse over hele verden.

Men det, de kinesiske OL-arrangører havde planlagt som et triumftog gennem verden, er blevet mødt med massive protester.

Masser af politi på gaden

I Paris er omkring 3.000 politifolk på gaden for at beskytte flammen. Da flammen og dens bærere skulle sendes af sted på sin rute for foden af Eiffel-tårnet, var omkring 500 demonstranter samlet med anti-kinesiske bannere.

Da ilden blev sendt gennem London i går, forsøgte flere demonstranter at slukke flammen og gribe fat i den. Det lykkedes imidlertid ikke.

I Paris er den olympiske ild på vej gennem den franske hovedstads gader, hvor den passerer blandt andet Triumfbuen, Champs-Elysées, Louvre-museet og Notre Dame.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden