Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Carter: Hamas er klar til fredsaftale

Den islamistiske bevægelse er parat til et massivt kursskifte, siger USA's ekspræsident Jimmy Carter efter møder med Hamas.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den islamistiske Hamas-bevægelse åbner op for et massivt kursskifte efter samtaler med den tidligere amerikanske præsident Jimmy Carter i weekenden.

Ifølge Carter er Hamas nemlig parat til at acceptere en fredsaftale med ærkefjenden Israel.

»Der er ingen tvivl om, at den arabiske verden og palæstinenserne, inklusive Hamas, vil acceptere Israels ret til at leve som en fredelig nabo inden for grænserne fra 1967«, sagde han i dag i Jerusalem.

Palæstinenserne skal stemme om aftalen

Men islamisternes ja til en selvstændig palæstinensisk stat på Vestbredden og i Gazastriben er betinget af, at palæstinenserne i en folkeafstemning siger god for aftalen, tilføjede han.

Aftalen vil i givet fald blive forhandlet på plads af det palæstinensiske selvstyres præsident, Mahmoud Abbas, som Hamas i fjor fjernede fra magten i Gaza.

»Det betyder, at Hamas ikke vil underminere Abbas' bestræbelser på at forhandle en aftale på plads«, tilføjede han efter sine møder med Hamas-lederen Khaled Meshaal i Damaskus.

ritzau

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden