Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
CHEN XIE/AP
Foto: CHEN XIE/AP

Redningsfolk redder en overlevende ud fra ruinerne efter jordskælvet i området Beichuan i Sichuan-provinsen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Redningsfolk i faldskærme skal sættes ind

De kinesiske myndigheder kæmper for at nå frem til de jordskælvsramte områder, mens dødstallet stiger. 10.000 meldes døde.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Redningsarbejderne har stadig svært ved at nå frem til de områder i Kina, der i går blev ramt af jordskælv.

De første redningsfolk er netop ankommet til byen Wenchuan, hvor jordskælvet havde epicenter.

Ifølge det statslige kinesiske nyhedsbureau Xinhua er omkring 1.300 soldater ankommet til byen, knap et døgn efter jordskælvet ramte.

Vil rydde vejene Ødelæggelserne efter jordskælvet, der har ramt store dele af Kina, har hidtil gjort det umuligt at nå frem til de hårdest ramte områder.

Mens det officielle dødstal har nået 10.000 omkomne, og mange er savnede eller begravet under ruiner, gør myndighederne alt, hvad de kan, for at få ryddet op i den ødelagte infrastruktur, så redningsholdene kan nå frem. Det overvejes også at sende redningsfolk ned med faldskærm.

Ministerpræsident Wen Jiabao, der tog til området nær jordskælvets epicenter i Sichuan-provinsen umiddelbart efter skælvet brød ud mandag eftermiddag, har beordret alle veje nær Wenchuan ryddet og åbne for trafik inden klokken 12 lokal tid.

Mad og medicin fra luften
På et pressemøde tidligt i morges sagde han:

»Vi må gøre vores bedste for at åbne vejene til epicentret og få reddet folk, der er fanget i de ramte områder«, siger Wen Jiabao til Xinhua.

Samtidig har Wen beordret soldaterne til at kaste mad og medicin ned over området fra luften.

Jordskælvet har ramt adskillige kinesiske provinser - der meldes om døde fra otte provinser. Samtidig meldes der om et stort antal savnede. Alene i byen Mianzhu nær jordskælvets epicenter i Sichuan er mindst 10.000 mennesker stadig begravet i ruinerne, oplyser Xinhua. Det fremgår ikke om de 10.000 savnede i Mianzhu er inkluderet i det samlede dødstal.

Vil sende soldater ned med faldskærm

Kinas regering har sendt 50.000 soldater ud for at hjælpe folk i katastrofeområderne, men kun 16.000 af dem er foreløbig nået frem.

På grund af regn har det været umuligt at sende helikoptere til området, men myndighederne er gået i gang med at forberede at sende faldskærmssoldater ned over epicentret ved Wenhuan.

Jordskælvet, der blev målt til 7,9 Richter, ramte mandag klokken 14.30 lokal tid, netop som skoler, kontorbygninger og veje var fyldte. Det frygtes derfor, at mange er fanget i sammenstyrtede ruiner af huse.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden