Nye protester mod danske tegninger

Tusinder demonstrerer mod Danmark og Muhammedtegningerne i Sudans hovedstad. I Jordan lancerer medier fælles kampagne mod Danmark.

Internationalt

Sudanere i tusindtal marcherer netop nu gennem Sudans hovedstad, Khartoum. De protesterer mod danske mediers genoptryk af Jyllands-Postens Muhammedtegninger, skriver avisen New Sudan Vision på sin hjemmeside.

»Ned, ned med Danmark«.

»Der er ingen anden gud end Allah, og Muhammed er hans profet«.

»Vi vil beskytte vores profet, vi vil ikke intimideres af Amerika«.

Slagordene gjalder taktfast fra deltagerne i den voksende demonstration på Shuhada Square midt i byen. Bannere med teksten 'Vi elsker dig, kære Profet' og 'Skam over fjender af islam' og 'Boykot danske varer' fylder også godt i folkemængden.

Shuhada Square er helt lukket for trafik, efter at hundredvis af busser og biler har læsset folk af, der ønskede at deltage i de varslede demonstrationer. Også de omkringliggende gader i midtbyen er spærret, rapporterer nyhedsbureauet AP.

Det er islamiske lærde og religiøse myndigheder, der har indkaldt til demonstrationen i hovedstadens centrum, efter at Sudans styre tidligere på ugen indførte en boykot mod danske varer i protest mod tegningerne af profeten.

»Sudan er et af de lande, der respekterer profeten mest, og millioner af os vil være på gaden i Khartoum«, sagde en af arrangørerne forud for demonstrationen til New Sudan Vision.

Klager ad diplomatiets vej
En række muslimske lande har ad diplomatiets veje klaget til Danmark over, at 17 danske aviser i forrige uge bragte Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i turbanen, efter at PET havde afdækket planer om at dræbe Jyllands-Posten-tegneren.

Siden er det kommet til fredelige protester i blandt andet Pakistan, Gaza, Iran og Indonesien, og protesterne fortsatte onsdag blandt andet i Jordan og Qatar med aktioner fra medier.

Mindst 18 jordanske medier iværksatte således en koordineret kampagne, hvori de forsvarer Muhammed som »skønhedens og tolerancens budbringer«.

Danske aviser anklages for at trampe på muslimers følelser
På ugeavisen Fact Internationals hjemmeside kræves den danske ambassadør udvist og danske varer boykottet.

Samtidig anklages de danske aviser for bevidst at trampe på muslimernes følelser som led i en bred international kampagne mod islam.

Også en avis i Qatar har skudt en kampagne mod danske produkter i gang, skriver erhvervsportalen ArabianBusiness.com fra Dubai.

Det arabiske dagblad Al Sharq er ifølge redaktør Abdul Muttalib blevet kimet ned af læsere, der vil boykotte danske varer.

Avisen opfordrer nu sine læsere til at deltage i en underskriftindsamling på nettet for at få fjernet Muhammedtegningerne fra webleksikonet Wikipedia.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce