Politi og redningsfolk har bjærget flere lig fra området foran den danske ambassade i Islamabad.
Foto: ANJUM NAVEED/AP

Politi og redningsfolk har bjærget flere lig fra området foran den danske ambassade i Islamabad.

Internationalt

Mindst otte dræbt ved attentat mod dansk ambassade

Ifølge lokal station er mindst otte blevet dræbt ved bilbombeattentat på Danmarks ambassade i Islamabad. Mindst to er vagter.

Internationalt

Den pakistanske tv-kanal Dawn TV oplyser, at mindst otte personer er dræbt og mange såret ved bilbombeattentatet foran den danske ambassade i den pakistanske hovedstad Islamabad.

Ifølge en overlæge ved det nærliggende Polyclinic Hospital er 14 hårdt sårede, heraf er tre kvinder. I alt er 24 sårede blevet bragt ind til nærliggende hospitaler.

Der er tale om et selvmordsangreb, skriver AFP. Bomben, der gik af omkring klokken 13 lokal tid (klokken 9 dansk tid) kunne høres fire kilometer væk.

Sikkerhedsvagter dræbt

To af de dræbte er sikkerhedsvagter ved den danske ambassade. Reuters skriver, at en af de dræbte befandt sig inde på ambassadeområdet, mens to omkomne lå uden for.

Tv-billeder viser, at ambassadebygningen er alvorligt beskadet.

Gaden omkring bygningen er oversået med murbrokker og glas. Ødelagte biler er 'spredt ud' i området, skriver AP.

Ifølge Dawn TV er området nu afspærret, og specialstyrker er kommet til stedet. De forsøger i samarbejde med politiet at rydde gaden for at finde sårede og omkomne. Myndighederne er gået i gang med at efterforske bombeattentatet.

Der har ved flere lejligheder været udstedt trusler mod den danske ambassade i Islamabad. Det er sket med baggrund i striden om Muhammed-tegningerne i 2005-2006.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce