Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Hillary Clinton havde overskud til at rose Barack Obama, fordi han har 'inspireret så mange amerikanere til at interessere sig for politik', da hun i nat holdt tale for sine tilhængere i New York.
Foto: JULIE JACOBSON/AP

Hillary Clinton havde overskud til at rose Barack Obama, fordi han har 'inspireret så mange amerikanere til at interessere sig for politik', da hun i nat holdt tale for sine tilhængere i New York.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hillary er gået i tænkeboks

Hillary Clinton bruger de næste dage med sine rådgivere, før hun melder ud, hvad fremtiden skal bringe.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis Hillary Clinton var en bokser, ville boksekommentatoren Kurt Thyboe utvivlsomt kalde hende »en vaskeægte fighter«.

Og hvis demokraternes primærvalgkamp var en boksekamp, var den netop gonget af efter 12 opslidende omgange, og Barack Obama ville løfte sine arme i triumf efter en sejr på point.

Men i det andet ringhjørne ville en smågroggy Clinton stå og skumle. For var sejren nu også helt fair? Og havde hun egentlig ikke fået de fleste dommerstemmer?

Clinton fik flest stemmer Nu er politik jo ikke sport. Og derfor kan det også godt lade sig gøre at vinde demokraternes primærvalg, selv om man ikke får flest stemmer.

Efter 54 primærvalg er status, at Hillary Clinton fik godt 300.000 flere stemmer end Barack Obama - dog forudsat, at man tæller primærvalget i Michigan med, hvor Obama ikke stillede op.

Men stemmer er ét, delegerede noget andet. Og dem har Obama nu samlet 2.157 af mod 1.926 til Clinton. Og uheldigvis for Clinton er det dem, der tæller.

'Mine vælgere skal respekteres'
Barack Obama har da også allerede bekendtgjort, at han er demokraternes præsidentkandidat.

Men fighteren Clinton er ikke klar til at forlade ringen, selv om tallene taler deres klare sprog.

»Mange spørger: Hvad vil Hillary nu? Jeg vil, hvad jeg hele tiden har kæmpet for: At de knap 18 millioner mennesker, der stemte på mig bliver respekteret og hørt«, lød det fra Clinton, da hun i nat (dansk tid) talte til sine tilhængere i New York efter de sidste to primærvalg i Montana og South Dakota.

Hillary som mulig vicepræsident

Clinton sagde, at hun vil bruge de kommende dage med sine rådgivere, før hun beslutter, om hun vil opgive sit kandidatur.

Der er en vis sandsynlighed for, at tænkepausen munder ud i, at New York-senatoren erklærer sig villig til at stille op som Obamas vicepræsidentkandidat.

En af hendes største støtter og tidligere særrådgiver for Bill Clinton i dennes præsidenttid, Lanny Davis, står bag en kampagne, der skal overbevise Obama om, at han skal vælge Hillary Clinton som sin running mate.

»Jeg tror godt, han kan vinde uden hende. Men med hende, bliver han uovervindelig«, siger Davis ifølge nyhedsbureauet AP.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden