Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

Puklen af ventende patienter efter strejken i foråret skal væk, og det har ført til en særaftale mellem de offentlige og de private sygehuse.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aftale om 400.000 aflyste operationer på plads

Ny midlertidig aftale skal fjerne puklen af ventende patienter så hurtigt som muligt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Strejken på Danmarks sygehuse fik ventelisterne til at bugne. Men nu har de fem sygehusregioner, staten og privathospitalerne sat alle sejl for hurtigt at få så mange som muligt i behandling.

Princippet i den fælles aftale, som blev indgået i går, er, at patienter, der har ventet længst og er mest syge, skal til først. Og der er nok at tage af, for strejken skønnes at have skabt et efterslæb på omkring 400.000 aflyste operationer og behandlinger.

Fem nye samarbejdsudvalg Aftalen betyder, at der nu oprettes et regionalt samarbejdsudvalg i hver af landets fem regioner. Disse udvalg skal udarbejde fælles retningslinjer for, hvordan man skal prioritere de mange patienter, der efter konflikten står på venteliste.

Både de offentlige og de private sygehuse og klinikker skal ifølge aftalen hver måned lave en oversigt over den samlede kapacitet, så eventuel overskydende kapacitet kan udnyttes og udveksles mellem regionerne.

Men privathospitalerne er jo også forretninger, og det ses på aftalen.

Forpligtet til at købe privat

Den forpligter regionerne til at købe ledig behandlingskapacitet på de private sygehuse og klinikker i et omfang, »der svarer til gennemsnittet af den omsætning, som de private sygehuse og klinikker havde i perioden 1. oktober 2007 til 31. marts 2008 under det udvidede frie sygehusvalg«.

»Jeg ser gode perspektiver i, at vi i denne situation aktivt bruger den prtivate kapacitet som en del af det samlede sundhedsvæsen, og jeg vil gerne kvittere for regionernes og de private sygehuses konstruktive samarbejde«, siger sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) i en officiel kommentar fra ministeriet.

Alle de private sygehuse og regionsrådene, som er de øverste politisk ansvarlige i regionerne, har modtaget besked om de nye retningslinjer for prioritering af patienterne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden