Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Mahmoud Darwish' kiste bliver modtaget af en æresgarde i Jordans hovedstad, Amman, inden den flyves videre til Vestbredden i militærhelikopter.
Foto: NADER DAOUD/AP

Mahmoud Darwish' kiste bliver modtaget af en æresgarde i Jordans hovedstad, Amman, inden den flyves videre til Vestbredden i militærhelikopter.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Palæstinensere tager afsked med Darwish

Den verdenskendte palæstinensiske digter og forfatter, Mahmoud Darwish, bliver begravet i dag på Vestbredden.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mahmoud Darwishs kiste er ankommet til Ramallah på Vestbredden.

Begravelsen af palæstinensernes berømte digter og forfatter forventes at blive den største på vestbredden , siden Yasser Arafat blev begravet i 2004.

En æresgarde stod parat i Jordans hovedstad, Amman, for at modtage kisten, der blev fløjet ind fra USA, hvor Darwish døde lørdag på et hospital i Houston i forbindelse med en hjerteoperation.

Mahmoud Darwish blev 67 år.

Abbas tog afsked Den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas, beskriver poeten som en helt for alle palæstinensere.

Fra Amman blev kisten fløjet med militærhelikopter til Ramallah, hvor Mahmoud Abbas tog imod den.

»Vort folks historie er din historie, Mahmoud, og når vi mødtes blev vores historie mere fuldendt og mere smuk«, lød nogle af ordene fra den palæstinensiske leder, Abbas.

Han fortsatte blandt andet:

»Du forbliver hos os, Mahmoud, fordi du repræsenterer alt det, der binder os sammen«.

Tusinder sagde et sidste farvel
Et palæstinensisk flag blev derefter lagt over kisten sammen med masser af gule blomster. Herefter blev kisten båret gennem Ramallahs gader de fire kilometers vej til gravstedet.

Tusindvis af sørgende palæstinensere fulgte kisten. Mange viftede med deres flag, og store portrætter af Darwish prydede hovedtorvet i Ramallah. Fra officielle bygninger hang var flaget sat på halv.

Skrev om livet som statsløs

Darwish var et nationalt ikon, hvis arbejde ofte var baseret på hans egne oplevelser fra sit liv i selvvalgt eksil. Han udgav over 20 bøger og digtsamlinger om livet som statsløs og den bitre konflikt mellem Israel og palæstinenserne.

Darwish forlod Israel i begyndelsen af 1970'erne for at studere i Sovjetunionen. Herefter rejste han til Egypten og Libanon. Han meldte sig ind i PLO, men trak sig ud igen i 1993 i protest mod den midlertidige fredsaftale, som den palæstinensiske leder, Yasser Arafat, indgik med Israel. Darwish flyttede til Ramallah i 1996.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden